Društvo

Radionica za mlade ” Oktobarski dani”

Kancelarija za mlade Grada Niša u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom „Jug“ organizuje Oktobarske dane radionica za mlade. Kako ističu sami organizatori, ideja je da se mladima u Nišu pruži prilika da kroz tri dana prođu različite obuke vezane za pisanje projekata, javni nastup, marketing.

„Želeli smo da pružimo priliku mladim ljudima iz našeg grada da se dodatno usavrše, steknu neke nove veštine i da se međusobno povezuju. Srećni smo da na ovom projektu sarađujemo sa RRA Jug i ono što je jako važno istaći jeste da održavanje ovih radionica mlade ljude, a i sam Grad neće koštati ni dinara“ ,ističe Jovan Milić iz Kancelarije za mlade Grada Niša i dodaje: „Mladim ljudima je potrebna edukacija i oni vrlo često i sami pronalaze različite kurseve na internetu. Mladi ljudi žele da se usavršavaju i smatramo da je ovo idealna prilika za njih.“

Radionice traju od 25.10. do 28.10.2021. i to u prostorijama Regionalne razvojne agencije Jug na keju u Nišu.

Predavači su licencirani, tako da sve učesnike očekuju i sertifikati o učešću. Među predavačima su i : Tatjana Panić Živković, koja će držati radionicu vezanu za upravljanje projektima i Maja Virijević, koja će držati obuku iz oblasti marketinga.

Krajnji cilj održavanja radionica jeste taj da se mladi učesnici dodatno usavrše i razviju svoje veštine.
Organizatori pozivaju sve zainteresovane mlade ljude uzrasta od 15 do 30 godina starosti da se prijave slanjem imena, prezimena i broja telefona na: kzm.nis@gmail.com

„Pozivamo mlade ljude iz našeg grada da se prijave, da budu aktivni, nauče nešto novo, steknu nove prijatelje i da kasnije stečeno znanje primene u svom radu. Neka im ove radionice budu prva ulaznica za uspešnu karijeru u daljem razvoju“, ističu organizatori.

Kancelarija za mlade Grada Niša, osnovana je 29. novembra 2012. godine u okviru Službe za poslove Gradonačelnika Grada Niša. Od 2018. godine prelazi u Gradsku upravu u Sekretarijat za omladinu i sport, da bi od 2020. godine Kancelarija za mlade Grada Niša postala deo Gradske uprave za društvene delatnosti Grada Niša. Osnovana je sa ciljem da pruži podršku mladim ljudima u gradu.

Sa druge strane, RRA JUG je oformljena kao potreba svih činilaca da se aktivno uključe u rešavanje lokalnih problema i pospešivanje regionalnog razvoja. Kao takva sačinjena je od svih bitnih činilaca koji mogu da utiču na društveno-ekonomski razvoj najsiromašnijeg regiona u republici Srbiji, bilo da se radi o lokalnim samoupravama koji su direktno odgovorne ili o privrednim subjektima i organizacijama civilnog društva koje svojim aktivnostima u velikoj meri mogu da daju svoj doprinos regionalnom razvoju.

Organizato dodaju da će događaj biti organizovan uz poštovanje svih epidemioloških mera, a sve u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti Kovid 19.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com