Društvo

Radionica za decu – Za zelenije i zdravije parkiće

Koliko su važni zeleni parkovi, čist i uređen komšiluk i priroda oko nas, deca će moći da uče na radionici 15.maja od 12 do 14 sati koju organizuje Zeleni zid Niš, kao deo inicijative koju je podržala Lokalna fondacija Niš.  Radionica će se održati na međublokovskoj površini pored mobilijara u Knjaževačkoj ulici, između zgrada broj 128, 130, 132 i 134.

Sa decom uzrasta od tri i više godina radiće ekipa iz Dedine garaže.

“Na radionici ćemo praviti rekvizite za igru u parkiću i otkrivaćemo kako nas drveće štiti, koliko je važna trava u gradu i šta mi možemo činiti da nam parkovi budu zeleniji i veseliji. Aktivnost je pogodna za uzrast 3+ godina, prijavite dete za učešće direktnom porukom preko fb stranice Zelenog zida Niš ili na mejl zelenizid.parkic@gmail.comkažu organizatori.

Podsetimo, neformalna grupa Zeleni zid Niš aktivno radi na ideji da međublokovska javna površina (parcela kp. br. 4419/1)  na kojoj se nalaze njihove zgrade, dobije status javnog gradskog parka. Inicijativu za prvi durlanski parkić podržala je i LFN na javnom konkursu, a u okviru te ideje studenti Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu kreirali su ukupno 21 idejno rešenje za uređenje međublokovskog prostora i zelenih površina u Knjaževačkoj ulici.

Novi konkurs LFN, na kojem je formalnim i neformalnim grupama građana dostupno još 18.000 evra otvoren je do 31. maja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com