Kultura

Radionica o kratkometražnom dokumentarnom filmu – Kako ispričati isečak stvarnosti?

U EU Info kutku u Nišu biće održana jednodnevna radionica kratkometražnog dokumentarnog filma koju će voditi reditelj Marko Grba Singh. Radionica je zakazana za 17. avgust od 11 do 16 časova.

 

U okviru radionice polaznici će imati priliku da se upoznaju sa osnovama filmske režije dokumentarnog filma sa posebnim osvrtom na kratkometražni dokumentarni film.

Teme predavanja:

  • Kako pronaći priču? Istraživanje i priprema;
  • Izgradnja odnosa sa subjektima dokumentarnog filma;
  • Izrada treatmenta dokumentarnog filma; Planiranje snimanja;
  • Rad sa ekipom;
  • Kreativno korišćenje arhiva;
  • Eksperimentalno u dokumentarnom filmu;
  • Inovativni pristupi u dokumentarnom filmu;

Prijave za radionicu moguće je poslati do 10. avgusta preko linka: https://euinfo.civicatalyst.org/radionica_dokuemtarnog_filma

Pravo prijave imaju svi zainteresovani između 18 i 30 godina starosti.

Marko Grba Singh je rođen 1988. godine u Beogradu. Trenutno je na doktorskim studijama filmske režije na Fakultetu dramskih umetnosti. Njegovi kratki dokumentarni filmovi „Kasno smo se sreli” (2012) i „Bledo” (2013) premijerno su prikazani na festivalu Visions du Reel u Nionu. Njegov prvi srednjemetražni film „Abdul & Hamza” (2015) dobio je posebno priznanje na FID Marseju. Njegov kratki film „If I Had It My Way I Would Never Leave” prikazan je na filmskom festivalu u Kanu u sekciji ACID. Od 2018. godine je umetnički direktor BELDOCS-a, Beogradskog međunarodnog festivala dokumentarnog filma. Njegov prvi dugometražni film „Rampart” (2021) premijerno je prikazan na filmskom festivalu u Lokarnu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com