Društvo

RADIONICA NAMENJENA ŽENAMA I DEVOJKAMA KOJE VERUJU DA IMAJU VIŠAK KILOGRAMA: Kako da prihvatim sebe i zavolim svoje telo?

„Kako da prihvatim sebe, kako da zavolim svoje telo?“, prva u seriji besplatnih radionica koje će biti organizovane u naredna dva meseca, čiji je cilj da pruži podršku ženama i devojkama koje veruju da imaju višak kilograma.

Govornice na događaju bile su Maja Vukašinović, psihološkinja iz Psihološkog centra „Jezgro“, Nataša Vukumirović, instruktorka za lični razvoj i balans i Branislava Marković, koja će podeliti svoje iskustvo i svakodnevnu borbu sa nerealnim društvenim standardima lepote.

Moderatorka i autorka projekta je Katarina Ivakić, koja organizuje sve radionice, a ujedno je i kreatorka Kataliza Design modnog brenda, namenjenog plus size devojkama i ženama.

“Tema ove radionica je samopoštovanje, a cilj je pokazati svim devojkama da ne teba da se stide svog tela, da mogu da budu jake i lepe na svoj način, da budu srećne i imaju kvalitetan život”, kažu oraganizatori radionica.

U okviru projekta u Nišu će biti organizovane četiri radionice, od kojih su ostale tri 15. i 28. decembra i 11. janura u prostoru Deli.

“Svaka radionica ima drugu temu i druge govornike, a tematski okvir radionica je body postivity, svetski trend koji želi da sruši sliku lepote, koja ženama i muškarcima postavlja nerealne standarde”, dodaju organizatori.

Ove radionice organizuju se paralelno i u Beogradu i u Novom Sadu. Projekat Kataliza je jedan od deset pobednika konkursa Centrifuga za 2018. u okviru programa Superste.net.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button