Kultura

Radio drama „Tri u dva“ autora Stevana Bošnjaka na niškoj radio stanici

Radio drama „TRI U DVA “ autora Stevana Bošnjaka biće dostupna za sve slušaoce Original Fast radija večeras od 18 časova, najavila je urednik Pozorišnog programa u NKC-u Ljiljana Milanović Blagojević. Za sve one koji propuste premijerno emitovanje moći će ovu dramu da preslušaju i na youtubu.

Radi se o formi koja se jako poštuje svuda u svetu i ovo je četvrta radio drama koja će biti emitovana nakon kraćeg zastoja u Nišu. Ova radio drama je posvećena našem velikanu koji nas je napustio, Zoranu Pešiću Sigmi.

„Niški kulturni centar je u saradnji sa Original Fast radiom pokrenuo neuobičajnu audio-pozorišnu formu, koja može biti umetnički „lek“ u ovom teškom vremenu. Radio drama je oblik audio priče koja se prenosi putem radio talasa. Zbog nedostatka vizuelne komponente, radio drama se oslanja na dijalog, muziku i zvučne efekte kako bi pomogla slušaocu da stekne što bolji utisak o priči“, kazala je Ljiljana Milanović Blagojević.

Uloge u ovoj radio drami pripale su Sanji Krstović u ulozi Anke, drug je Miki Jović, raspevani pacov Mitar Zorić, a narator je Stevan Bošnjak.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button