Izbori 2020Politika

Radikali se zalažu da svi učenici besplatno dobiju udžbenike

Prva na listi kandidata za odbornike Skupštine grada Niša i kandidat za gradonačelnika ispred Srpske radikalne stranke Jelena Stojanović, rekla je danas da se ova partija zalaže da svi učenici osnovnih škola, koji imaju prebivalište na teritoriji grada Niša, dobiju besplatne udžbenika.

 

Ona je u okviru predizborne kampanje istakla da bi sredstva za ove namene trebalo da obezbedi grad.

“Osim za osnovce, grad bi trebalo da subvencioniše i nabavku udžebenika za srednjoškolce. Za đake srednjih škola grad bi trebalo da učesvuje sa polovinom sredstava od ukupne cene udžbenika”, istakla je Stojanović.

Ova mera bi značajno olakšala domaćinstvima, kojima je kućni budžet ionako preopterećen, kazala je ona i dodala da bi  za razliku od učenika osnovnih škola koji bi besplatno dobili komplet udžbenika, nabavka  za srednjoskolce sufinansirala bi se uz prikaz originalnog računa za kupovinu školskih udžbenika. Roditelji bi morali da dostave i potvrdu o prebivalištu i potvrdu o redovnom pohađanju srednje škole, zaključila je Jelena Stojanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com