Društvo

Radi se urbanističko rešenje za pešačku zonu kod Tvrđave

Kako će izgledati pešačka zona kod Tvrđave Nišlije će znati za manje od mesec dana kada Građevinsko-arhitektonski fakultet u Nišu završi idejno urbanističko rešenje ovog dela centralnog gradskog jezgra.  

Tokom sledeće godine prostor od Tvrđave do Gradske kuće biće drugačije uređen i obogaćen novim sadržajima. Ovaj deo centralnog gradskog jezgra već je zatvoren za drumski saobraćaj, a prema najavama glavnog gradskog urbaniste Nikole Lečića, idejno rešenje za pešačku zonu radi Građevinsko- arhitektonski fakultet u Nišu.

tvrdavski-most-postaje-pesacka-zona

Grad Niš obrazovao je Radnu grupu koja utvrđuje predlog idejnog urbanističkog rešenja sa predlogom parternog uređenja pešačkog mosta kod Tvrđave, severnog dela Trga kralja Milana i zapadnog dela Ulice 7. juli u centralnoj zoni grada Niša.

Glavni gradski urbanista, Nikola Lečić kaže da Radna grupa organizuje izradu tehničke dokumentacije u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji.

„Katedra za idejno i prostorno planiranje je angažovana da, na osnovu koncepta idejnog i urbanističkog rešenja i sugestija članova Radne grupe, predloži budući izgled ovog poteza u centru grada. Rok za izvršenje ovog zadatka je 30 dana od donošenja odluke Gradskog veća, a sve poslove obaviće novi Sekretarijat za planiranje i izgradnju“, rekao je Lečić na sednici Gradskog veća.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com