Društvo

Rad na crno: Vanredne kontrole poslodavaca u Nišu

U vanrednim kontrolama 385 poslodavaca u Nišu i prestonici, Inspektorat za rad neprijavljene radnike zatekao kod 156 poslodavaca.

U vanrednim kontrolama 385 poslodavaca u Nišu i Beogradu, Inspektorat za rad utvrdio je da je 20 odsto od ukupno 995 zaposlenih radilo na crno, jer sa njima poslodavci nisu zaključili ugovore o radu i nisu ih prijavili na obavezno socijalno osiguranje.

Neprijavljeni radnici zatečeni su kod ukupno 156 poslodavaca, a najviše u ugostiteljstvu i trgovini u prigradskim naseljima i u velikim tržnim centrima.

Zbog utvrđenih prekršaja inspektori su podneli 36 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv pravnog i odgovornog lica, izdali su devet prekršajnih naloga, a doneli su i 129 rešenja zbog utvrđenih nepravilnosti u oblasti radnih odnosa.

U cilju suzbijanja sive ekonomije, Inspektorat za rad će nastaviti sa organizovanjem vanrednih nadzora kod poslodavaca na celoj teritoriji Srbije i u vreme predstojećih praznika, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com