Društvo

Račun Hitne pomoći DEBLOKIRAN pre godinu dana

Račun Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Nišu je do pre tačno godinu dana bio u blokadi. Od 14. novembra 2016. Hitna pomoć čini sve da se finansijska situacija poboljša, navodi direktor dr Slavoljub Živadinović.

Hitna pomoć u Nišu obeležila je danas svoju slavu Svete Vrače, a kako je naveo direktor ove ustanove, ovakve proslave su pravo vreme za analizu rezultata napravljenih u prethodnih godinu dana.

“Pre tačno godinu dana račun Hitne je odblokiran. Imali smo velike dugove nasleđene iz prošlosti ali smo ovu godinu proveli radeći na stabilizaciji zavoda. Nadamo se da ćemo u narednom periodu uraditi maksimum da rasčistimo sa prethodnim dugovanjima. Zasad imamo stabilan sistem jer nemamo generatore pravljenja krize”, izjavio je dr Živadinović.

130 radnika manje u odnosu na period od pre 10 godina, drugačijom organizacijom rada uspeli smo se prilagodimo potrebama pacijenata.

“U Hitnoj su se proteklih godina mnoge stvare promenile ali jedna zasigurno nije, a to je želja naših zaposlenih da u najtežim trenucima pruže najviše“, navodi on.

Podsetimo, račun Hitne pomoći je, do 14. novembra 2016. godine, bio blokiran, kada je, kao što su Niške Vesti već pisale, Grad Niš iz budžeta na račun ove ustanove uplatio 14 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com