Društvo

QR kod i na računima Objedinjene naplate, a uskoro i na računima Vodovoda, Mediane i Pčelice

Plaćanje preko QR koda biće dostupno građanima Niša, pored Toplane, i za račune Objedinjene naplate. Cilj je da se ova mogućnost, koja umnogome olakšava plaćanje, bude dostupna i na računima koje izdaje Vodovod, Mediana, ali i za niške vrtiće.

Pomoćnik gradonačelnika, Goran Milosavljević, rekao je da ova mogućnost olakšava građanima plaćanje.

“Dobro je to što novac odmah leže na račun na koji uplaćujete, pa tako i vikendom možete platiti račune ili kad god vam odgovara. Praksa je pokazala da su ljudi zadovoljni ovakvom mogućnošću, pogotovo znači ljudima koji imaju problema sa vidom, starijim ljudima može mnogo da olakša plaćanje računa”, kazao Milosavljević.

On dodaje, da je Niš među prvim gradovima koji uvodi ovaj sistem plaćanja.

“Ovako nešto zaista nije uobičajno, mi želimo, među prvima, da uvedemo ovu novinu, Toplana je već uvela na svojim računima QR kod i ona predstavlja primer dobre prakse, sada očekujemo da se QR kod štampa i na računima Objedinjene naplate”, rekao je Milosavljević.

On dodaje, da je već nekoliko banaka obezbedilo aplikaciju za skeniranje ovog koda i da očekuje da će se uskoro i druge banke pridružiti.

“Mi sada uvodimo i e-vrtić koji će omogućiti roditeljima da prijave svoju decu za vrtić bez ijednog odlaska na šalter”, naglasio je Milosavljević.

On dodaje, da je čitav proces uvođenja QR kodova na računima malo komplikovan i da je potrebno vreme da se sve završi do kraja, ali da je Niš već izabran za primer dobre prakse zbog Toplane koja ima tu mogućnost te su u Narodnoj banci, predstavnicima drugih gradova prikazali kako to funkcioniše u Nišu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com