DruštvoMoja priča

Putna meditacija – Nišlija ide biciklom do Kavale

Bivši šampion u brzinskom motociklizmu Ivan Milenković ovih dana sprema se za put do Kavale u Grčkoj i to ni manje, ni više, nego biciklom u jednom smeru. Zbog privatnih obaveza, nema baš puno vremena za ozbiljnije pripreme, ali kaže i da ne smatra da je to dug put.

Sa kolegom saputnikom, planira da putovanje podeli u četiri etape, kako bi dnevno prelazilo po 100 km.

“Pripreme su u toku, nemam baš puno vremena da se posvetim tome zbog privatnog posla, ali dajem sve od sebe. Svaki mogući trenutak provodim na biciklu. Ne smatram da je to neki veliki put, zato što će biti podeljen po etapama. U jednom danu vozićemo oko 100 kilometra, što znači da ćemo ukupno stići za četiri dana”, kazao je Ivan za Niške Vesti.

Ono što je interesantno, Ivan i njegov saputnik, iskusan biciklista, krenuće na put između 25. i 30. septrembra bez ikakve podrške. Na ovaj podvig odlučili su se kako bi se družili sa kišom, vetrom i suncem.

“Idemo sami na svoj pogon. Očekujemo jednu lepu priču, jednu meditaciju putnu, gde ćemo se družiti i sa kišom i sa vetrom, suncem i na kraju da stigli na odredište i kupali se u moru”, priča on.

Ivan se prvi put osmelio i odlučio da krene na ovakvo putovanje, a 2009. godine bio je nosilac nacionalne titule u brzinskom motociklizmu.

“Smatram da je ovo sličan poduhvat, najviše će mi značiti baš ta meditacija, da budem sam sa svojim mislima na putu. Ta priča mi se sve više sviđa i uvlači pod kožu. Mislim da ću se u budućnosti malo više posvetiti biciklizmu. Naravno, motocikli ostaju moja velika ljubav. Svaki dan vozim i na točkovima sam”.

Kaže i da stalno putuje do Grčke, gde vežba na profesionalnoj stazi, a, iako nije više u nacionalnom šampionatu, želi da bude i dalje u formi. O nemilim događajima i potencijalnim neprijatnostima na putu, ne želi da razmišlja.

“Kad god sam išao na takmičenje, nikad nisam razmišljao o nemilim situacijama, onda ne bi ni išao”, priča Ivan kroz smeh i dodaje da je siguran da će sve biti u redu.

U Kavali će boraviti samo jedan dan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Ovo je drugi slucaj u nasoj porodici. Prvi je uspeo. Vratili smo ga kolima. Ovog cemo valjda isto uspeti da vratimo ako stigne.

    1. Vraćali su me kolima da u pravu ste ali sa proslave šampionske titule u brzinskom motocklizmu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com