Kultura

Putevima srpskih lepota

Koncert “Putevima srpskih lepota” zakazan je za danas, 8. jun u Sali Simfonijskog orkestra od 19 sati. Organizator je Niški kulturni centar, a ulaz je besplatan.

Reč je o projektu nastalom iz težnje za kvalitetnijim muzičkim sadržajem. Iz ove inicijative se javila ideja da se širem auditorijumu adekvatno i kontinuirano pruži vrhunski sadržaj, a u vidu popularizacije umetničke muzike. Kako bi poodržali ovu viziju, predložen je umetnički projekat koji bi obuhvatio koncerte po gradovima Srbije, čime bi se dodatno osnažio proces decentralizacije kulture, navode pokretači ideje.

Među izvođačima su najeminentniji umetnici u Srbiji: Ljubica Vraneš, mecosopran bogate svetske karijere, solista ansambla opere Narodnog pozorišta u Beogradu, Dragoljub Bajić, prvak opere Narodnog pozorišta u Beogradu, Dragana Radaković, dirigentica i sopran svetske reputacije i orkestar „Bellezza Serba“ (Srpska lepota), novoosnovani gudački sastav formiran od akademski obrazovanih devojaka koje već aktivno sviraju u uglednim orkestrima u Beogradu.

Repertoar je sačinjen od filmske muzike, odabranih arija i šlagera, s akcentom na domaće autore.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Већина грађана је информацију о овом концерту сазнала тек кад је одржан и то се стално дешава у Нишу. Да ли и како је могуће и ко је одговоран за благовремено обавештавање о културним дешавањима у граду? Тада сале не би биле полупразне, а уметници не би заобилазили Ниш.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com