Društvo

PUPS: Neko pokušava da obesmisli dobru akciju podele “Senior kartica”

Neko pokušava da obesmisli dobru akciju podele “Senior kartice”, smatra narodni poslanik PUPS-a Hadži Milorad Stošić. On se oglasio saopštenjem povodom pisanja medija da samo članovi Gradske organizacije penzionera mogu da dobiju povlašćenu karticu.

Kaže da je on na osnovu zahteva bezbroj penzionera Grada Niša dao preporuku Gradskoj organizaciji penzionera da pokrene i realizuje ovu akciju izrade i podele “Senior Kartice” i da u potpunosti podržava sve napore koje čini ova organizacija da ovaj projekat zaživi.

“I pored činjenice da GOP Niša nema svojih stalnih izvora prihoda, izuzev članarine od penzionera, bezrezervno odlučio da uđe u ovu aktivnost, kako bi se za penzionere obezbedio široki spektar usluga, sa ekonomskim, kulturnim, sportskim, zdravstvenim i drugim sadržajima, kao i kupovina robe široke potrošnje po povoljnijim cenama”, navodi Stošić u saopštenju.

On dodaje da ga raduje to što su, pored ličnog rada i entuzijazma, kao i volonterskog rada stotinak članova GOP-a, dobili podršku od većeg broja organa uprave, preduzeća, ustanova, privrednika, poslodavaca, predsednika i gradonačelnika, bez obzira što nisu u položaju da ovu humanu akciju podrže materijalno finansijskim sredstvima.
Stošić je pozvao sve predstavnike Grada Niša i sve ljude dobre volje da podrže ovu, pre
svega, socijalno humanitarnu akciju i pomognu našim najstarijim sugrađanima.

“Nemojmo dozvoliti kako reče prvi čovek Grada Niša „Svaku dobru akciju koja se pokreće, odmah se pojave neki ljudi koji to žele da stopiraju, obesmisle i zloupotrebe iz samo sebi poznatih razloga“”, poručio je Stošić.

Poslanička kancelarija PUPS Niš je uspostavljena još 22. decembra 2012. godine, sa osnovnim ciljem da se ostvaruje neposredna komunikacija Narodnih poslanika sa građanima Niša i Nišavskog upravnog okruga. U čitavom periodu, ova kancelarija radi sa uspehom jer je svim građanima koji joj se obrate obezbeđeno puno razumevanje, sigurnost i sloboda da iznesu svoja pitanja, probleme, mišljenja i da pokrenu određene građanske inicijative. Svi dosad podneti predlozi i inicijative su dostavljene upućenim lokalnim institucijama, Vladi R.Srbije, Ministarstvima, Narodnoj Skupštini, ističe se u saopštenju PUPS-a.

U periodu od oktobra do decembra 2017. godine bezbroj penzionera Grada Niša
pokretalo je inicijativu za izradu i izdavanje “SENIOR KARTICE” za sve penzionere
Niša i Nišavskog okruga.  Na tim osnovama, Poslanička kancelarija se obratila Gradskoj organizaciji penzionera da pokrene ovu, pre svega, socijalno humanitarnu akciju izrade i
uručivanja “SENIOR KARTICE” za svoje članove i sve penzionere Grada Niša i Nišavskog okruga, eventualno buduće članove GOP-a, zaključuje Stošić u saopštenju.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com