DruštvoObrazovanje

„Pupinova nagrada Matice Srpske” Mariji Milošević sa Elektronskog fakulteta

Asistentkinja na Elektronskom fakultetu sa Katedre za računarsvto, Marija Milošević, dobitnik je treće nagrade Matice srpske za master rad „Projektovanje i implementacija sistema za detekciju napada zasnovanog na dubokom učenju”, navodi se na sajtu ove pomenute visokoškolske Ustanove.

Asistentkinja na Elektronskom fakultetu sa Katedre za računarsvto, Marija Milošević, našla se u grupi dobitnika treće nagrade.

Treću nagradu ravnopravno su dobili Milica Banović, za master rad „Proračun lokalne raspodele snage gubitaka u magnetnom kolu IPMSM-a primenom FEA”; Marija Milošević, za master rad „Projektovanje i implementacija sistema za detekciju napada zasnovanog na dubokom učenju”; Milica Stevanović, za master rad „Sinteza i in silico testiranje 10-alkoksi estranskih derivata” i Novak Stanojević, za diplomski rad „Modelovanje elektronske strukture i optičkih osobina BaSnO3/BaO kvantnih jama”.

Prvu nagradu ravnopravno su dobili Vidak Raičević, za naučni rad „Ferrocenylmethylation of estrone and estradiol: Structure, electrochemistry, and antiproliferative activity of new ferrocene–steroid conjugates” i Anja Kovačević, za diplomski rad „Mikrotalasni senzor za analizu organskih tkiva na bazi prstenastih rezonatora sa procepima”.

Pupinova nagrada Matice srpske dodeljuje se od 1996. godine u intervalu od tri godine iz Fonda Mihajla Pupina i sredstava Matice srpske, a za diplomske, master i druge naučne radove studenata redovnih i doktorskih studija u prethodnom trogodišnjem periodu.

Za “Pupinovu nagradu Matice srpske” za 2023. godinum konkurisalo je 18 studentskih radova sa Univerziteta u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu.

 

Priredio: Elektronski fakultet u Nišu

Foto: Matica Srpska

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com