Hronika

PU Niš: Za pola godine 27 krivičnih prijava za nasilje u porodici i 644 hitne mere

U prvih šest meseci ove godine na teritoriji Policijske uprave u Nišu podneto je 27 krivičnih prijava za nasilje u porodici i izrečeno je 644 hitne mere po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici, rečeno je u toj policijskoj upravi.

Prema podacima PU Niš, izrečeno je 458 hitnih mera zabrane počiniocu da kontaktira žrtvu nasilja i da joj prilazi, i 206 mera privremeno udaljenje počinioca iz stana.

U istom periodu prošle godine, podneta je 31 krivična prijava za krivično delo nasilje u porodici, dok je izrečeno 630 hitnih mera, od kojih 438 mera zabrane počiniocu da kontaktira žrtvu nasilja i da joj prilazi, kao i 192 mere privremenog udaljenja počinioca iz stana.

Tokom 2022. godine na teritoriji Policijske uprave u Nišu izrečeno je ukupno 1.913 hitnih mera, od kojih 1.337 mera zabrane počiniocu da kontaktira žrtvu nasilja i da joj prilazi i 576 mera privremeno udaljenje učinioca iz stana.

Po nalogu nadležnih tužilaštava, u prošloj godini na području Policijske uprave Niš ukupno je podneto 126 krivičnih prijava za nasilje u porodici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Poznajem mnogo žena koje su mi priznale da nije loše da muž ženi pljusne po koju šamarčinu jer u njihovim očima takvi muškarci su muževniji ???!!!
    Mnogim ženama inponuje da se vežu za kriminalce jer su i same podložne kriminalu. Mnogim ženama godi da se njihovim momcima drugi kriminalci obraćaju sa respektom pa i one uživaju u lažnoj slavi.
    Mnogo takvih labilnih žena sam vozio u sigurne kuće i slušajući njihove priče zaključio sam da su same sebi zakuvale čorbu.
    Eto, nisu sve žene svetice.
    Ima i onih koje su bile slepe kod očiju pa i ako su znale da im momci mnogo piju i da su pijani agresivni pa opet su se udavale za takve tipove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com