DruštvoHronika

Psiholog nakon tragedije u školi: Roditelji, razgovarajte sa decom!

“Za ovako stravične događaje niko, ni kao građanin, ni kao društvo, nije spreman. Treba da se radi na prevenciji, pre svega razgovorom, ne treba govoriti samo o posledicama, već i šta dovodi do takvog ponašanja. Bitan je rad sa roditeljima i gde su uzročnici da takav bes eskalira kod nekog pojedinca“, rekla je Anita Cenkić psiholog u školi “Vuk Karadžić” nakon pucnjave koje se desila danas u beogradskoj osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.

Osnovnu školu “Vuk Karadžić” koja se nalazi na teritoriji opštine Crveni Krst pohađa oko 350 učenika.

„Odnosi sa MUP-om i Opštinom Crveni Krst su na najvećem mogućem nivou, ali činjenica je da na tu temu gotovo svakog dana da se govori, ne samo sa starijim razredima, već i od prvog razreda. Radimo na tome da predstavnici MUP-a govore deci od prvog razreda o bezbednosti“, dodala je psihološkinja.

Milan Mladenović, direktor ove Osnovne škole ističe da je, nažalost tema nasilja u školi rak rana našeg društva.

„Zgranuti i zaprepašćeni tim događajem. Školska uprava je preko Ministarstva poslala mejl da se pojača obezbeđenje i dežurstvo u školama. Za ceo sistem, od Ministarstva, svih škola, direktora, unija sindikata do svih prosvetara, ovo je strašno teška i bolna tema i mislim da je to rak rana našeg društva. Mislim da ćemo svi zajedno morati mnogo više da radimo da se spreče ovakvi nemili događaji“, pojašnjava Mladenović.

Podsetimo, učenik sedmog razreda je pucao na đake, nastavnicu i obezbeđenje. MUP Srbije u saopštenju potvrdio da je poginulo osam učenika i čuvar, kao i da je ranjeno šestoro dece i jedan nastavnik.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com