Servisne

Prvog dana vikenda oblačno, toplo za ovaj period godine

Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i dalje toplo za ovaj period godine, a u košavskom području i vetrovito, dok se slaba kiša, uglavnom pre podne i sredinom dana, očekuje ponegde u zapadnim, južnim i istočnim predelima Srbije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar, u košavskom području i ponegde u planinskim predelima i jak, a na jugu Banata i sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura će se kretati od pet do 11 stepeni, a najviša dnevna od 15 do 20 stepeni. Naoblačenje sa slabom kišom koje će uveče zahvatiti južne delove, tokom noći proširiće se i na ostale predele Srbije.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i dalje toplo za ovaj period godine uz umeren i jak jugoistočni vetar. Najniža temperatura će biti 10 stepeni, a najviša dnevna oko 18. Tokom noći oblačno sa slabom kišom.

U Srbiji će se naredne sedmice zadržati promenljivo oblačno i toplo vreme za ovaj period godine, u većini mesta od 15 do 20 stepeni Celzijusa. U košavskom području i ponegde u planinskim predelima duvaće umeren, povremeno i jak, južni i jugoistočni vetar koji će u petak na jugu Banata imati olujne udare. Slaba kratkotrajna kiša, ponegde se očekuje u petak i subotu, a zatim ponovo od utorka kada će i temperatura biti u postepenom padu.

Biometeorološka prognoza za petak, 29. februar 2024:

Očekivane relativno povolјne biometeorološke prilike mogu doprineti smanjenju tegoba kod svih hroničnih bolesnika, izuzev srčanih. Od meteoropatskih reakcija moguće su nesanica, nervoza i uznemirenost u blagoj formi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com