Društvo

Prvog dana novembra biće poznato da li se produžava popis

Preliminarni rezultati biće objavljeni 30 dana nakon završetka terenske realizacije

Popis stanovništva obavlja se još danas i sutra, prema rečima popisivača 1. novembra biće poznato da li će popis biti produžen u nekim opštinama, za nekoliko dana. Kako kažu, ima još vremena da se popišu svi koji nisu te će se prvog dana znati još koliko i da li je posao završen.

Preliminarni rezultati popisa biće objavljeni 30 dana nakon završetka terenske realizacije, a konačni podaci biće objavljivani sukcesivno od aprila 2023. do jula 2024. godine.

Prvi preliminarni podaci popisa koji će biti objavljeni krajem novembra, odnosiće se na ukupan broj stanovnika, pol i starost kažu iz niškog Zavoda za statistiku. Ostali podaci biće objavljivani kasnije do jula 2024. godine.

Na području Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga od pre dva dana, popisano je oko pola miliona ljudi, što je oko 90 odsto u odnosu na procenjeni broj stanovnika u prošloj godini, izjavila je regionalni koordinator u popisu stanovništva za ta tri okruga Vesna Cakić.

Prema popisu iz 2011.godine, Srbija je imala nešto više od 7,1 milion stanovnika. Prema podacima koji su obrađeni u ovogodišnjem popisu očekuje se pad broja stanovnika kažu iz Zavoda za statistiku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com