Društvo

Prvo rekonstrukcija Bulevarske, pa preseljenje Cvetne pijace

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski upoznala je direktora Javnog preduzeća za skloništa Nebojšu Stojanovića sa planom JKP „Tržnica“ Niš da rekonstruiše pijacu na Bulevaru Nemanjića u čijem prizemlju se nalazi jedno od skloništa u Nišu. JP za skloništa je saglasno da se pijaca na Bulevaru Nemanjića rekonstruiše, a nakon toga bi Cvetna pijaca sa sadašnje lokacije kod Tvrđave bila preseljena na obnovljenu Bulevarsku pijacu.

Preseljenje Cvetne pijace je tema o kojoj se govori već godinama. Glavni razlog je otvaranje Beogradske kapije na Niškoj tvrđavi koja bi tako u punom svetlu bila dostupna turistima ali i Nišlijama, a koja je spomenik od izuzetnog značaja za grad.

Prema rečima Gorana Đorđevića, direktora JKP “Tržnica” razgovori sa gradom o preseljenju Cvetne pijace su započeti, ali do realizacije će morati da se čeka iduća godina.

Goran Đorđević, direktoj JKP “Tržnica” Niš

“Cvetna pijaca neće biti preseljena sve do onog trenutka dok ne budemo stvorili uslove da svi zakupci na Cvetnoj pijaci dobiju bolje ili iste uslove koje sada imaju ovde,a pre toga potrebno je prvo da završimo rekonstrukciju Bulevarske pijace. Ukoliko i dođe do toga da Cvetna pijaca promeni lokaciju to može da se dogodi tek početkom sledeće godine”, kaže Goran Đorđević.

Dodaje da je “Tržnica” u saradnji sa Gradom aplicirala za odgovarajuća sredstva kod Republike Srbije kako bi pokrili pijacu na Bulevaru Nemanjica i tako omogućili bolje uslove za rad zakupaca tezgi na ovoj pijaci. Ukoliko dobiju sredstva od Republike krovna konstrukcija na Bulevarskoj pijaci biće brzo rešena.

“Tek sređivanjem pijace na Bulevaru možemo da razmišljamo o oslobađanju ovog platoa i otvaranju Beogradske kapije”, kazao je Đorđević.

On nije mogao da precizira o kojim sredstvima se radi za rekonstrukciju Bulevarske pijace, ali kaže da sredstva nisu ni mala ni velika, ali su mnogo manja od sredstava koja su utrošena za rekonstrukciju pijaca u drugim gradovima.

“Najvažnije je da rešimo problem pijace na Bulevaru Nemanjića, da oslobodimo spomenik koji treba da bude vidljiv za sve turiste koji dolaze u grad Niš”, kaže Đorđević.

Prema njegovim rečima na Cvetnoj pijaci je oko 130 do 150 zakupaca tezgi i za sve njih biće mesta na Bulevarskoj pijaci.

“Ne bi smo ni kretali sa ovom pričom da pre toga nismo dobro sve preračunali i videli da će na novoj lokaciji biti mesta za sve zakupce koji su sada ovde. Kada se pokrije Bulevarska pijaca, kada se adaprira i sredi moći će da bude i veći broj mesta od potrebnih”, zaključuje Đorđević.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com