Društvo

Prvo mesto za slavski kolač niškoj školi

U izuzetno jakoj konkurenciji učenici, na Tradicionalnoj manifestaciji “Dani hleba i sira” koja se održava u Pirotu, učenici Prehrambeno-hemijske škole iz Niša postigli su zapažene rezultate.

Petar Stanković, učenik odeljenja 3-6 osvojio je 1. mesto u kategoriji izrade slavskog kolača. Takođe Prehrambeno hemijska škola je osvojila 1. mesto u izložbi slavskih kolača, umetnički oblikovanog testa i tradicionalnih pekarskih proizvoda.

“Izuzetan doprinos u pripremi i realizaciji takmičenja dale su Suzana Dašić i Nevenka Nikolić, nastavnici – mentori. Pomenuti predmetni nastavnici su još jednom dokazali da se u ovoj obrazovnoj ustanovi ne uči samo za školu nego za život, kao i da su spremnost i ljubav prema profesiji dragoceni ključ uspeha”, kaže profesorka Nina Živadinović koja je u ime škole zadužena za odnose sa javnošću.

Ona napominje da su učenici Prehrambeno – hemijske škole veoma vešti u izradi slavkih kolača i umetnički oblikovanog testa i da su se već dokazali na brojnim manifestacijama i takmičenjima.

“Svakako najveći uspeh je i osvajanje 1. mesta na Republičkom takmičenju održanom ove godine u konkurenciji učenika iz cele Srbije”, dodaje ona. “Osvojena mesta su u isto vreme zlatni putokaz u daljem obrazovanju i radu takmičara, kojima će stečena znanja i veštine obezbediti sigurnu egzistenciju i ostvarenje životnih snova”.

Manifestaciju “Dani hleba i sira” organizovala je Mlekarska škola sa domom učenika ,, Dr Obren Pejić” iz Pirota, a takmičenje je održano 1.novembra. Manifestacija je okupila veliki broj srednjih stručnih škola koje su nastupale po kategorijama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com