Društvo

PRVO asfaltirali SVE, isekli – sad čekaju jesen!

Žitelji niške ulice Cara Dušana žalili su se redakciji Niških Vesti, kako je duž čitave ulice otvoreno na desetine rupa i da nikome nije jasno šta one predstavljaju.

Oni kažu da ih nije bilo odmah po asfaltiranju ali su nastale poslednjih nedelja. Smanjio se broj parking mesta a dodatno je otežano i parkiranje.

“Neke od rupa su napunjene peskom i tu je nešto drugačija situacija.  Ljudi su prinuđeni da se parkiraju ukoso i pri tom zauzmu i prepreče ceo trotoar, to stvara gužvu a roditelji sa decom u kolicima nemaju prolaz”, rekao je za Niške Vesti Darko Stojić.

U rekordnom roku napravljen je kružni tok i rekostruisana ulica Cara Dušana, tada je bez sadnih otvora ova ulica asfaltirana iako je sadnja bila ranije najavljivana, kažu u JKP “Mediana”.

“Izvodžač radova nije prilikom asfaltiranja otvorio sadne otvore, kako su nama rekli, da bi im bilo ravnije – otvariće rupe kasnije što je i usledilo. Dok su oni asfaltirali mi nismo tad dobili nalog da tu postavimo sadnice. Da smo to uradili tad ne bi bilo potrebno da se kasnije seče već napravljeno”, kaže Boban Đorđević, direktor Sektora zelenilo u JKP “Mediana”.

Vreme sadnje je prošlo pa će Nišlije na nova stable sačekati koji mesec.

“Sad je potrebno napuniti te otvore nekom rizlom, vreme za sadnju je prošlo i mi ćemo tu posaditi drvored ali tek na jesen kada mu je vreme ne sada ”, završava Đorđević za Niške Vesti.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com