KulturaMoja priča

Prvi singl Nišlije Mihaila Tatića. Fuzija pop i džez muzičkog pravca već osvojila srca publike

Kantautor i multi-instrumentalista iz Niša Mihailo Tatić, nedavno je objavio svoju prvu pesmu “Daleko”, koja je ujedno i najava njegovog, takođe prvog albuma “Znak”. Ovaj mladi Nišlija svoju muziku sam komponuje, izvodi, aranžira, producira i piše tekstove. Na albumu koji će uskoro biti dostupan i publici, sam je odsvirao i snimio sve instrumente.

Svrha albuma „ZNAK“ je da pomogne uvođenje složenijih harmonskih i ritmičkih koncepta u pop muziku na našim prostorima, sa pokušajem obogaćivanja „mainstream“ zvuka modernijim konceptima iz drugih žanrova. Pesme sa albuma karakterišu pevljive melodije, unutar kompleksnijih muzičkih aranžmana, koji su zajedno upakovani u standardnu i prepoznatljivu formu pop pesama.

Omot albuma; Foto: Milica Lazarević – Micoko

“Jako je teško  definisati žanr jer predstavlja fuziju džez koncepta u pop muzici. Pesme imaju elemente pop muzike, ali je aranžman prilično složen i kompleksan.”, rekao je Mihailo Niškim Vestima.

Planira da najpre objavlljuje singlove i tako će postepeno zaokružiti ceo album. Ističe da je većina pesama snimljena i producirana, i biće objavljene kada budu gotovi i spotovi. Najavljuje da će na albumu biti ukupno 12 pesama.

“Nije lako objasniti tematiku pesama. One govore o inspiraciji, o istini, muško-ženskim odnosima, imaju i neke sanjive momente, odnosno ne pričaju o konkretnim stvarima, već se stiče utisak kao da govore o nečemu još. Biće i pesama koje govore o smislu, sa duhovnom tematikom, o nekim dalekim stvarima, nekim mogućnostima i potencijalima. U pesmama ne postoji ona i ja, već “tebe tražim”, “ka tebi idem”, odnosno svaka pesma može da se shvati na više načina”, objasnio je ovaj mladi muzičar.

Mihailo Tatić ima osnovno muzičko obrazovanje, završio je nižu Muzičku školu za klasičnu gitaru, ali može da se pohvali i sa nekoliko nagrada i jedan laureat iz klasične gitare. Sve druge instrumente naučio je sam.

Mihailo Tatić; Foto: Milica Lazarević – Micoko

Pevanje i gitara su njegovi prvi instrumenti. Trenutno svira na poziciji prvog gitariste niškog revijalnog orkestra „Impresija“, sa kojim aktivno sarađuje već pet godina. Dugi niz godina je bio frontmen džez/bluz sastava „The Jam Station“, koji je bio zvanični predstavnik i promoter „Nisville Jazz Festivala“ u Srbiji i inostranstvu. Nastupio je na zatvaranju Nišvila 2015. i mnogim drugim festivalima kao što su „International Bansko Jazz Fest“, „Reload“, „In Wires“, „Festival uličnih svirača“, itd. Takođe piše muziku za decu, prevashodno u okviru festivala „Majska pesma“. Kratko je bio pevač i tekstopisac benda „Monah“ iz Niša.

“Aktivno sarađujem sa drugim autorima iz različitih sfera muzike, kao gitarista u hip-hop bendu Infamous IRS, a nedavno sam gostovao na solo albumu Naopaka. Često učestvujem u pravljenju bitova za sada manje poznatih izvođača. Odlučio sam se za pisanje albuma prevashodno iz potrebe da se bavim kreativnim radom.”, rekao je Mihailo.

Smatra da je istrajnost najbitnija i očekuje da će njegov prvi album i njegove pesme naći put do publike.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com