DruštvoRegionSvrljig

Prvi put plivanje za Časni Krst u Gadžinom Hanu

Sa blagoslovom episkopa niškog g-dina Arsenija, prvi put Opština Gadžin Han i Crkvena Opština Zaplanjska organizuju plivanje za časni krst na brani u Gadžinom Hanu na dan Bogojavljenja od 12:30 časova.

Na Bogojavljenje biće služena sveta Liturgija u hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Grkinji od 08 časova. Nakon liturgije, planirana je litija do sabornog mesta Krsta u Grkinji, gde će biti osvećenje Bogojavljenske vodice. Kod krsta u Grkinji biće tradicionalno organizovana manifestacija “Pihtijada”, takmičenje u najbolje pripremljenim pihtijama i takmičenje za najbolju rakiju.

Foto: Parohija Zaplanjska

Prijavljeni plivači imati priliku da učestvuju u plivanju za Časni Krst kod brane u Gadžinom Hanu, koje se po prvi put organizuje u Zaplanju, a uslovi za prijavu su:

-Da je stariji od 18 godina,
-obavljen lekarski pregled u Domu zdravlja Gadžin Han,
-da je kršten.

Prijave za plivanje na telefon: 0652860356,  0612258900 i 0640008194.

Pobednika očekuje poklon krst u duborezu veličine 45 cm.

Broj mesta je ograničen zbog manjeg prostora.

Pokrovitelji događaja: Opština Gadžin Han, Crkvena opština Zaplanjska, Turistička organizacija opštine Gadžin Han, Narodna Biblioteka “Branko Miljković” Gadžin Han.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Gde da plivaju,u Kutinsku reku? U tom slučaju im organizovati trčanje kroz reku jer je ona dubine do skočnih zglobova. To je ono kad žaba vidi da se konji potkivaju pa i sam digne krake.

  2. A vi iz Niških vesti niste mogli da objavite avakve manifestacije dan dva tri ranije kako bi se zainteresovana publika organizovala za dolazak na manifestaciju. ?!
    Ovako mi ostaje da se nadam da iduće godine neću zaboraviti na ovaj događaj u Grkinji !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com