Politika

Prvi put na čelu GO Pantelej žena. Nataša Stanković izabrana bez glasova protiv

Gradska opština Pantelej dobila je po prvi put na njenom čelu predsednicu. Na Skupštini ove opštine sa 20 glasova za i tri nevažeća funkcija predsednika opštine poverena je Nataši Stanković, koja je i bila prva na listi kandidata za odbornike.

Na drugoj po redu skupštini za zamenika predsednika izabran je Dragan Pavlović, dok je zamenik predsednika Skupštine opštine Srđan Nešić.

“Predhodno rukovodstvo na čelu sa predsednikom, je započelo i završilo brojne projekte za dobrobit građana opštine od komunalne infrastrukture, vodosnabdevanja u selima, uređenje i rešavanje komunalnog otpada na urban i moderan način postavljanjem podzemnih kontejnera, uređenje dečijih igrališta i pravljenja novih do važnih kapitalnih projekata kao što je put od Cerja do Cerjanske pećine turističkog blaga naše opštine i izgradnja puta do manastira Sveti Jovan u Gornjem Matejevcu. Moj zadatak biće da se postojeći projekti, dovedu do kraja, i da se u budućem periodu radi na jačanju i stvaranju novih projekata i novih mogućnosti za naše građane”, rekla je u prvom obraćanju predsednica Gradske opštine Pantelej.

Ona kaže da će Opština Pantelej nastaviti sa svojom praksom da kao zvanični predstavnik građana zastupa njihove interese kod gradskih institucija i nadležnih službi, viših nivoa vlasti.

“Posebno ističem da ćemo uvesti novine poput sistema praćenja 48 sati, koji se pokazao kao primer dobre prakse i kroz koji ćemo moći da detektujemo komunalne probleme naših građana i u roku od 48 sati ili rešimo, ili prosledimo nadležnim službama na rešavanje”, istakla je Nataša Stanković.

Kako bi građanima olakšala, opština će uvesti aplikaciju „Prijavi komunalni problem“ koja će biti dostupna na telefonima, tako da će građani nepropisno parkiranje, divlje deponije, rupe na putevima, oštećene kontejnere, oštećene klupe, ili neki drugi problem, osim preko sajta opštine moći da prijave i uz pomoć ove aplikacije.

Neće zaboraviti ni razvoj  preduzetništva.

“Nastavićemo sa dosadašnjom praksom izdvajanja finansikskih sredstava, iz budžeta kroz Lokalne akcione planove zapošljavanja, za projekte Samozapošljavanja u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, čime ćemo podržati pokretanje novih biznisa i time vratiti novac našoj lokalnoj zajednici, je je „Svaki ušteđen dinar, zapravo zarađen dinar“, a ujedno ćemo podstaknuti i zapošljavanje naših sugrađana”, kazala je ona.

Foto: V.M.

Gradska opština Pantelej ima 12 sela na svojoj teritoriji, ali je za ovu opštinu specifično to da se sve više razvija i da je prepoznata kao veoma interesantna za izgradnju novih naselja. Samim tim se broj stanovnika povećava, pa se javila potreba za izgradnjom nove škole i novog vrtića.

“Razgovaraćemo sa gradonačelnicom i gradskim vlastima i pokušaćemo da pronađemo način da se pokrene izgradnja nove škole i novog vrtića. Radićemo na tome i da privučemo veći broj investitora kako bi obezbedili finansije iz drugih izvora prihoda, jačanjem javno – privatnog partnersva u našoj opštini”, istakala je Stanković.

Ona je rekla da će nastaviti i saradnju sa sportskim klubovima, i dalje će raditi na unapređenju školskog sporta, ali će održavati  i ubuduće, tradicinalne kulturne i sportske manivestacije. Dodala je da će se potruditi da se izgradi prihvatilište za pse lutalice. Sve to prema rečima Nataše Stanković neće moći sama da učini, već će joj pomoći novoizabrani tim Gradske opštine Pantelej.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com