Društvo

Prvi put izveden muzički vatromet u Nišu

Nišlije su večeras povodom Dana državnosti uživale u neobičnom i prvi put izvedenom muzičkom vatrometu u našem gradu.

Dan državnosti Srbije, Sretenje, obeležen je večeras višeminutnim vatrometom u više gradova u Srbiji i Republici Srpskoj. U Beogradu je 500 svetlećih dronova iznad Save izvelo koreografiju, kreirajući oblike mape i zastave Srbije, kao i natpise “Sretenje”, “Dan državnosti”, “Srbija”.

Nakon koreografije dronova, vatromet je organizovan u parku Republika Srpska sa novobeogradske strane Save, kao i na Kuli Beograd, na kojoj bila projektovana zastava Srbije i natpis “Živela Srbija”.

Vatromet je istovremeno, u 20.30, organizovan u Beogradu, na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, kao i u više gradova u Republici Srpskoj.

U Srbiji se danas nizom manifestacija obeležava Dan državnosti, u znak sećanja na Sretenje 1804. godine, kada je podignut Prvi srpski ustanak i u znak sećanja na isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni Ustav Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Cena, sitnica ! Sramota, mnogo problema je vezano za novac u ovom Nisu a na vatreomet se novac prosipa ! I, sutra, sve ce pasti u zanorav, niko to spominjati nece !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com