Kultura

Prvi put festival posvećen Šabanu Bajramoviću u Beogradu

U Beogradu će po prvi put biti organizovan festival posvećen legendarnom Šabanu Bajramoviću. Festival počinje  sutra, 16. avgusta u 20 časova u „Akademiji 28”.

Organizator ove večeri pod nazivom „Za u vek Šaban Bajramović i prijatelji” je Udruženje „Veseli Romi” iz Niša.

Direktor festivala Mile Petrović, vođa ansambla „Veseli Romi“ objašnjava da ova manifestacija ima za cilj čuvanje tradicije i običaja romske nacionalne manjine, kao i da utiče na promenu stereotipa. Akcenat je na afirmaciji romskih umetniki, kao i očuvanju romske kulturne baštine.

„Radio sam sa Šabanom i znam njegove dobre i loše strane. Moram da kažem, da moraju Romi da čuvaju Šabanove pesme i da festival potraje. Šaban je ostavio dosta toga. On je bio Rom, iako je po duši bio Jugosloven. Moram da budem iskren da većinsko stanovništvo više voli Šabanove pesme, nego Romi“, dodaje direktor Festivala.

Posetioci će imati priliku da čuju muziku koju će izvoditi Đovani Bajramović, Saša Petrović, Ninoslav Ademović i orkestar „Čorugani”, „Gagi bend”, orkestar Nenada Jovanovića „Mocart”, orkestar Perice Vasića, zatim Mile Petrović – „Veseli Romi” i Svetislav Marković. Najavljen je i gost iznenađenja.

Da podsetimo, ovaj festival se već tradicionalno održava u Nišu, takođe u organizaciji Udruženja “Veseli Romi”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com