Društvo

Prvi prijem građana u ovoj godini, najveći problem Nišlija nerešeni imovinski odnosi

Infrastruktura, legalizacija, asfaltiranje, pravno imovinski odnosi, samo su neki od problema Nišlija koje su zatražile pomoć od nadležnih na tradicionalnom prijemu građana u Gradskoj kući i razgovoru sa nadležnima. Na današnjem spisku je bilo, kako su rekli iz Grada negde oko 90 prijavljenih sugrađana, ali je bilo i onih koji nisu bili na spisku, ali su se informisali putem medija i došli na razgovor sa Gradom.

Gradonačelnica je istakla da je veoma zadovoljna odzivom građana i da svako ko se bude obratio Gradu za rešavanje bilo kog problema, neće biti vraćen. Kao jedan od najvećih problema navodi imovinske odnose.

“Problemi građana su različiti, uglavnom su to problemi vezani za kanalizaciju,  vodovod ili asfaltiranje, ali ima i onih koji dolaze zbog sudskih procesa i onih koji bi da ostvare pravo na socijalnu uslugu”, objašnjava Sotirovski.

Zoran Prokić, v.d. direktora Direkcije za izgradnju Niš, ističe da je 50% pravno imovinskih odnosa rešeno u proteklih godinu dana.

“Danas sagledavamo sve zahteve građana na području Niša, kako na seoskom, tako i centralnom. Zahteve rešavamo po piramidalnom delu, rešavamo od problema do problema. Građane najviše interesuje da li će biti putne infrastrukture u njihovom naselju, da li je imovina rešena, kao i da li je vodovodna i kanalizaciona mreža završena. U prethodnom periodu rešavali smo probleme zajedno sa predsednicima Opština i meštanima. Nadam se da će i ovaj prijem dati dobre rezultate. Radovi započeti prošle godine su u toku, nadam se da ćemo i narednih dana, ukoliko nas vreme posluži, krenuti istom merom na terenu”, ističe Prokić.

Prema njegovim rečima, inicijativa gradonačelnice je da gradska i seoska područja budu podjednako zastupljena. Ističe da bi sa asflatiranjem ulica trebalo da se krene sa lepšim vremenom kako bi se ispoštovala neophodna pravila za nesmetanu proizvodnju asfalta.

“Asfaltna baza prošle godine je negde sredinom februara počela da radi, struka kaže da moramo da poštujemo da vremenske uslove, odnosno da temperatura bude viša od 7 stepeni Celzijusa da bi asfalt koji se proizvede mogao nesmetano da se dopremi na lokaciju. Izvođače radova imamo, a mi ćemo putem medija obavestiti javnost koje ćemo lokalite raditi”, pojašnjava Prokić.

Ivica Stanković, predsednik saveta sela Kunovica kaže da su u njihovom selu najveći problem udarne rupe na kolovozu zbog kojih jedva prelaze automobili i autobusi, ali i ulična rasveta koja je pregorela. U selu Konovica ima oko 55 meštana koji su izdvoji novac za izgradnju cekve na izlasku iz sela ,a od Grada će tražiti i malu novčanu pomoć za finalne radove.

Stanković kaže da su se sa Gradom dogovorili da se rupe popune u toku leta, a osvetljenja zamene novim.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. За проблеме са Катастром нису одговорни, па како онда решавају имовинске односе???
    РГЗ је недодирљив, ради само за БЕОГРАД.
    ЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА НА ДЕЛУ. СРАМОТА !!!

    1. Nije BG kriv što u RGZ u Nišu rade nesposobni ljudi koji ne umeju računar da upale a ne da znaju šta znače lejeri ili nešto drugo u GIS-u. Za tvoj problem sa RGZ krivi su neradnici koji redovno primaju platu iz Niša!

  2. Šta kaže gradonačelnica za konjske zaprege po gradu?. Za divljanje motora po gradu?. Za bahato parkiranje na putu po gradu?. Ništa, a?. A zet kako je?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com