Sport

Prvi poraz Železničara u Strugi

Rukometaši Železničara doživeli su poraz u poslednjoj utakmici u grupi na 46. tradicionalnom turniru u Strugi. Bolja je bila rumunska Konstanca, rezultatom 24:20 (12:9), koja se primakla Nišlijama na bod zaostatka, a ostala joj je još utakmica sa autsajderom Strugom u subotu u 10 časova.

Jedino ako domaćin iznenadi Rumune, „Želja“ će se plasirati u finale turnira (nedelja od 21 sat), u suprotnom, čeka ga borba za treće mesto u nedelju od 19 časova.

Nišlije su katastrofalno otvorile utakmicu, bekovska trojka nije se snašla na stalne izlaske protivničkih igrača u nešto dubljoj odbrambenoj formaciji. Na 0:3 Mihaljević brani kontru, Vujović traži tajm-aut u 6. minutu, a Čikovani je povisio na 4:0. Prvi gol za „Želju“ postigao je Spasić na isteku 8. minuta, i to sa sedmerca, a isti igrač je, ulaskom na crtu, u 11. minutu postigao prvi gol iz igre za vicešampiona Srbije.

Tada je na gol stao Berzad Demirpović, golman koji je na probi u niškom klubu, i branio je do kraja meča. Železničar se konsolidovao ulaskom u igru Sretenovića, Kneževića i Jevtića. Upravo Sretenović vezuje dva gola, Vujović je probao i sa odbranom 5-1 sa isturenim Mađarom. U 17. minutu bilo je 5:7, a onda je na scenu stupio sjajni golman Mitrevski, vezavši četiri odbrane u nizu, a uvatio je dve “žive“ lopte Kneževiću, čime je omogućio Rumunima da se, predvođeni razigranim srpskim internacionalcem, pivotmenom Zoranom Nikolićem, odlepe na maksimalnih 10:5. Milovanović sa dva gola i Vejin jednim smanjuju na 10:8, čak je „Želja“ imao napad za minus jedan, ali ju je propustio, pa je na veliki odmor odneo zaostatak od tri gola (12:9).

Na 13:11 početkom drugog poluvremena, Železničar očajno koristi period sa igračem više na terenu, prima dva gola, ali videlo se da Nišlijama malo fali da uhvate potpuni priključak. Vejin je proradio, smanjio na 16:15 u 41. minutu, a ekipa Veselina Vujovića tada loše izvodi kontranapad za izjednačenje. Zaoštrilo se u tim momentima na terenu, učestala su isključenja, „Želja“ je imao pet na četiri u polju, ali i dalje bio korak iza rivala. U 49. minutu isključen je Kljajić, ali Nišlije golom Ćeranića stižu do prvog, ispostaviće se i jedinog izjednačenja na meču (19:19). Demirović brani i Železničar je krenuo u napad za vođstvo, ali ga nije iskoristio, a taman se ekipa kompletirala, isključenje je zaradio i Sretenović. Ponovo je usledio period loše igre u napadu, Rumuni su se odvojili na 22:19. Vujović je reagovao tajm-autom, ali je pogodak Spasića iz uhvaćene lopte nakon promašenog sedmerca (njegov drugi takav na utakmici), bilo sve što su Nišlije uradile. Mitrevski je sa dve bravure u istom napadu stavio tačku na utakmicu, koju su njegovi saigrači krunisali sa dva pogotka na prazan gol Železničara za konačnih 24:20.

Izvor: RK Železničar 1949

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com