Društvo

PRVI PACIJENTI već pregledani na magnetu u novom niškom Kliničkom centru

Niški radiolozi već obavljaju preglede u novoj zgradi niškog kliničkog centra.

Dijagnostički pregledi usledili su samo dan nakon otvaranja nove zgrade, baš kao što je i obećano prilikom uručivanja ključeva nove zgrade.

Foto: Klinički centar Niš

Osim pregleda urađenih na 128 – multislajsnom skeneru,  zvanično je urađena i dijagnostika na novom aparatu za magnetnu rezonancu, koji je jedan od najsavremenijih u regionu i zasada jedini u Srbiji. Simbolično, prvi je pregledan prof.dr Zoran Radovanović, generalni direktor Kliničkog centra.

Prvom čoveku ove zdravstvene ustanove, obavljen je dijagnostički pregled glave, a sama procedura trajala je nešto kraće od pola sata.

“Naravno da sam se, prvenstveno kao specijalista radiologije i subspecijalista neuroradiologije, a onda i kao direktor Kliničkog centra odlučio da ja budem taj prvi pacijent, jer je ovaj aparat, jačine čak tri Tesle, jedini u zemlji i tu je kod nas. To će omogućiti, osim najsavrmenijeg pregleda, brži rad i naravno to, da verovatno do polovine iduće godine, liste čekanja za pacijente budu prošlost”, rekao je za Niške Vesti je Radovanović.

Zahvaljujući pomoći čitave države, Niš i svi pacijenti koji gravitiraju niškom kliničkom dobili su mogućnost da budu lečeni istovetno kao u najprestižnijim bolnicama širom sveta, ističe on.

Foto: Klinički centar NišNakon otvaranja nove zgrade, i 128- multislajsni skener stavljen je u upotrebu, te je u prethodna dva dana pregledano desetak pacijenata.

“Još u ponedeljak smo otpočeli rad i na tom aparatu, te smo prvog dana pregledali dva pacijenta, a evo danas radimo čitav dan i tako će biti i nadalje naravno”, kaže Ivica Milošević, glavni radiloški tehničar KC Niš i dodaje da su sve kolege sa kojima godinama radi, uzbuđene i srećne što će imati prilike da rade na najmodernijoj opremi.

Podsećamo, novi aparat za magnetnu rezonancu plaćen je milion i šesto hiljada evra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com