Sport

Prvi MTB Maraton Sićevo 2022

U Sićevu će se 9. oktobra, odžati prvi biciklistički maraton pod nazivom “Brdsko biciklistički maraton Sićevo 2022”, a u organizaciji zaljubljenika u ovaj sport Stefana Nikolića i Udruženja Preduzetnika i Zanatlija Niš-Sicevo.

 

“Maraton je takmičarskog karaktera i ima za cilj promociju brdskog biciklizma, zdravog života, druženja, kao i promociju našeg sela Siceva.”, naveli su organizatori.

Staza je kružna, dužine 2x10km, sadrži elemente brda, jakog uspona i lepih spustova, asfalta, makadama, šumskog puta i fantastičnih pogleda na sićevačko vinogorje i okoline. Start i cilj maratona je Plato ispred upravne zgrade nekadašnje zemljoradnicke zadruge u centru sela.

Pokrovitelji i sponzori ovogodišnjeg maratona su: Udruženje preduzetnika i zanatlija Niš-Sićevo i Gradska Opština Niška Banja.

“Ovim putem pozivam sve ljude dobre volje i ljubitelja biciklizma da se prijave i uživaju u čarima naših vinogorja, našeg lepog sela i čuvene naše Sicevacke klisure.”

Nagrada za prvo, drugo i treće mesto kao i za sve ostale učesnike maratona je medalja. Prijava učesnika je obavezna i traje do 4. oktobra na broj telefona: 063 13 89 859. Nema kotizacije, a na kraju maratona je obezbeđen ručak za sve učesnike, a za sve posetioce i humanitarno-zabavni program.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com