Društvo

Prvi let sa aerodroma u Nišu na relaciji Niš – Dortmund

Vlada Republike Srbije, na jučerašnjoj sednici, donela je odluku o ponovnom otvaranju graničnih prelaza, uključujući i granični prelaz na Aerodromu „Konstantin Veliki“ Niš. Prvi let od proglašenja vanrednog stanja, sa Aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu uspostaviće Wizz Air, čiji će avion leteti do Dortmunda.

Niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air će tako biti prvi koji će otvoriti sezonu na Aerodromu „Konstatin Veliki“, a očekuje se da tokom juna meseca uspostavi i preostale 4 linije.

Takođe, svoje prve letove iz Beograda započeo je i nacionalni avio-prevoznik Air Serbia, dok će letovi iz Niša biti uspostavljeni u narednom periodu.

Na Aerodromu „Konstantin Veliki“ podsećaju putnike da će morati da se ponašaju i imaju sva neophodna dokumenta u skladu sa obavezama koje su nametnude države ka kojima se obavlja saobraćaj. Svi dolazeći putnici, odlukom Vlade Republike Srbije, od danas ulaze na teritoriju Republike Srbije bez upotrebe PCR testa i obavezne samoizolacije, uz poštovanje svih propisanih mera.

„Na osnovu preporuka Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Instituta za javno zdravlje Niš, Aerodromi Srbije su preduzeli sve potrebne mere zaštite, kako bi putnici i zaposleni na aerodromu ostali bezbedni tokom boravka i rada. Molimo putnike da se ponašaju odgovorno prilikom boravka na aerodormu, da na aerodrom ne dolaze bez zaštitne maske i da prate uputstva koja su istaknuta u terminalnoj zgradi i koja će dobijati od našeg osoblja“, ističu sa Aerodroma „Konstantin Veliki“.

Kako navode, prema njihovim očekivanjima, u toku juna meseca, nastaviće se sa postepenom normalizacijom saobraćaja sa Aerdoroma Кonstatin Veliki u Nišu i Aerodroma Morava u Кraljevu i da i ostale avio kompanije obnove saobraćaj u skladu sa svojim procenama i odlukama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com