Promo

Prvi koraci u sportu i radnoj etici – Dečija akademija sporta

Usled današnjeg načina života, provođenja vremena u sedećem položaju u školi, uz kompjutere, sve je više dece sa problemima gojaznosti i krive kičme.

Zbog toga se od malena sa decom mora raditi na sticanju radne i sportske etike, razvijanju koordinacije i mentalnih sposobnosti.

Upravo tako nešto, deca mogu dobiti u, jedinstvenoj u gradu, DEČIJOJ AKADEMIJI SPORTA!

„Dečija akademija sporta, je sportski klub, koji je zamišljen da deci najmlađeg uzrasta pruži prve korake u sportu“, ističe Vladimir, vlasnik i glavni trener Dečije akademije sporta.

I zaista, u ovoj akademiji za mališane, oni će ostvariti svoje prve sportske korake, prvenstveno kroz bazične sportove.

Bazični sportovi podrazumevaju osnove gimnastike, atletike, plivanja, džudoa, uz pomoć kojih će mališane uspeti da ostvare radnu i sportsku etiku, ali i razviju koordinaciju u pokretima i prostoru.

A, naravno, kako bi sve to bilo zanimljivije i pristupačnije deci, sedmorica iskusnih trenera iz različitih sportskih disciplina, omogućavaju učenje i razvoj kroz igru!

„Ono što je najbitnije, pokrenuli smo razvojni centar. To je kombinacija sportskog i mentalno-kreativnog dela. U jednoj prostoriji se radi sport, dok u drugoj dolaze profesori engleskog, matematike, glume, pevanja i onda se u brzoj promeni od 10 minuta radi prvo spotski i fizički deo, zatim se prelazi na kreativno učenje i tako u krug“, kaže Vladimir.

Vladimir još dodaje, da Dečija akademija sporta dobija pohvale od sportskih trenera iz raznih velikih klubova, jer omladinci iz ove akademije izlaze sa jakom sportskom osnovom za dalje učenje i usavršavanje.

A nakon bazičnih – pojedinačni sportovi!

U Dečijoj akademiji sporta, ne završava se sve sa odrastanjem i sticanjem osnove u sportu. Za malo starije i tinejdžere, postoje i zasebni sportovi za koje se oni mogu opredeliti.

U zavisnosti od interesovanja i predispozicija, deca i tinejdžeri mogu ostvariti svoje prve korake do zvezda u tenisu, fudbalu, košarci, plivanju, borilačkim sportovima…

„Imamo saradnju sa FK Radničkim, košarkaškim klubom, teniskim klubom, tako da i pored naših trenera, njihovi treneri često dolaze, ili mi gostujemo, kako bismo sve to podigli na jedan viši nivo“, ističe Vladimir

DEČIJA AKADEMIJA SPORTA
TPC Kalča
I sprat, lamela A, Lokal 11
II sprat, lamela D, lokal 108
063 7708893
FACEBOOK

 

On dodaje da najbolju reklamu, ali i ličnu satisfakciju, predstavljaju upravo oni, nekada klinci, koji su svoje prve korake napravili u Dečijoj akademiji sporta, a sada su uspešni i istaknuti sportisti!

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com