Društvo

Prvi humanitarni pozorišni festival “Daske humanosti” u Pozorištu lutaka

Po prvi put u formi festvala, JCI Niš organizuje humanitarno-kulturni projekat “Daske humanosti” koji će se održati u subotu i nedelju, 22. i 23. februara na daskama Pozorišta lutaka.

Kako ističu organizatori, tokom dva dana posetioce festivala očekuju četiri takmičarske i jedna revijalna predstava, književno veče i izložba, a prihod od prodaje karata biće namenjen Dečijoj internoj klinici i odeljenju Neonatalogije koja se brine o zdravlju novorođenčadi.

Iz organizacije JCI Niš najavljuju sjajne predstave teatara iz Niša, Kragujevca i Lebana i pozivaju Nišlije da dokažu da Niš ima veliko srce i da voli kulturu.

“Reč je o projektu koji organizujemo sedmi put, ali ove godine prvi put u formi festivala. Cilj “Daski humanosti” je da poboljšamo uslove i zdravstvenu zaštitu najmlađih, kao i da doprinesemo kulturnom životu grada. U zavisnosti od prikupljenih sredstava planirano je da se doniraju ili pulsni oksimetri, aspiratori, vagice ili tehnička roba za odeljenje neonatologije” , istakli su članovi JCI-ja Niš.

Za nagradu namenjenu najboljoj predstavi festivala takmičiće se predstave: “Laki komad”(AP SKC Niš), “Totovi” (AP SKC Kragujevac), “Mrtvo more za početnike” (Teatar „Gimnazijalac“) i “Beogradska trilogija” (Scena 24).

Festivalski program upotpuniće i zabavni program sa sledećim sadržajem: „Književni sat sa Dušanom Matejićem“, izložba “Provokativna lica” autora Filipa Cvetkovića i revijalna predstava „Kalča i Sremac“.

Pobednike će proglasiti žiri koji čine Hadži Ivan Redi, Branko Krsmanović i Stefan Krasić.

Karte se mogu kupiti po ceni od 300,00 dinara u Pivnici “Berta”, “Distrikt cafe&bar-u”, “Clock Travel-u” i “Retro bar-u” na Bulevaru Nemanjića.

U petak, 14. februara 2020. godine karte će moći da se preuzmu i u “Forum Shopping Centru” od 12 do 14 časova.

Program:

Subota, 22. februar 2020.

17:00 – „Provokativna lica“ – izložba Filipa Cvetkovića

18:00 – „Književni sat sa Dušanom Matejićem“

19:00 – „Laki komad“ – AP SKC Niš (test: Nebojša Romčević; režija: Uroš Milojević)

21:00 – „Totovi“ – AP SKC Kragujevac (tekst: Ištvan Erkenj; režija: Kostadin Stojadinov)

Nedelja 23. februar 2020.

18:00 – „Mrtvo more za početnike“ – teatar „Gimnazijalac“, Lebane (tekst: Jasminka Petrović i Radoje Domanović, adaptacija: Dušan Blagojević; režija: Dušan Blagojević)

20: 00 – „Beogradska trilogija“ – Scena 24 (tekst: Biljana Srbljanović; režija: Evgenija Stanković)

21:30 – „Kalča i Sremac“ – AP SKC Niš (glumci: Kalča- Nemanja Dimitrijević i Sremac: Petar Ščepihin)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com