Kultura

Prvi festival “Teatar na raskršću” postavio visoke standarde

Niški festival “Teatar na raskršću”, koji je još uvek u toku, po oceni kritičara već u prvim danima festivala postavio visoke standarde.

Dramaturg Aleksandar Milosavljević kazao je da se ne seća kada se je poslednji put pojavila jedna ovakva reprezentacija pozorišnih stvaralaca na jednom mestu.

“Siguran sam da će predstave i u buduće biti jako dobre i provokativne. Ja volim pozorište koje istražuje, koje me iznenadi i zbuni. Već trideset godina pišem pozorišnu kritiku, ali i dalje uspe nešto da me iznenadi. Mislim da ovaj festival koji je obeležen metaforom raskršća može mnogo da ponudi”, rekao je Milosavljević.

Prema njegovim rečima, mala pozorišta, van Beograda, mogu mnogo da ponude.

Često se dešava da u manjim gradovima najveći pozorišni događaj bude gostovanje nekog pozorišta iz Beograda, a da nisu upoznati sa lokalnim stvaralaštvom koje je izuzetno”, kazao je Milosavljević.

On je dodao, da će niška publika, nakon ovog festivala, imati mnogo veća očekivanja od niškog pozorišta.

Pozorišni kritičar Dejan Petković istakao je da se ovaj festival desio u pravom trenutku i da je proizveo jednu pozitivnu energiju i dobro rapoloženje niške publike na festivalu.

“Bez publike nema pozorišta, a neće nema samo dobar festival značiti puno već oni koji to gledaju. Ta atmosfera nam je dala nadu da ćemo na ovom festivalu i ove i svih narednih godina biti svedoci različitih predstava i estetika”, rekao je Petković.

Festival “Teatar na raskršću2 održava se od 12. do 19. marta.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com