Kultura

Prvi Evergrin festival u Nišu

U Tvrđavi će od 29. do 31. maja, kao uvertira za obeležavanje slave Grada Niša Sveti Car Konstantin i carica Jelena, biti održan prvi Evergrin festival.

„Evergrin festival“ biće jedini tog tipa u Srbiji, a inicijativu za njegovo pokretanje Savetu za kulturno stvaralaštvo Niša uputio je orkestar „Impresija“. Po rečima Snežane Jovanović, direktorke festivala, uskoro se očekuje da ovaj festival uđe u kalendar redovnih gradskih kulturnih manifestacija.

Prog dana festivala, sa početkom u 13.00 časova u Paviljonu, biće održana tribina na temu „Stvaranje mladih autora“ koju će voditi direktor PGP-a Vladimir Graić. Istoga dana biće otvorena izložba fotografija fotoreportera Dušana Mitića Cara, kao i izložba umetničkih lutaka Milice Štrbo.

Od 20.00 časova počeće promocija knjige Moja odiseja Vojkana Borisavljevića.

Drugog dana na Letnjoj pozornici u Tvrđavi, nastupiće Lado Leskovar, Beti Đorđević , Neda Ukraden, Leo Martin, Dušan Svilar i mnogi drugi. Publiku će kroz festivalsko veče voditi dramski umetnik Nebojša Dugalić.

Poslednjeg dana festivala, na pozornici u Tvrđavi nastupiće grupa Kerber i orkestar Impresija, koji će se publici predstaviti u malo drugačijem izdanju, kroz simfo-rok koncert, pod dirigentskom palicom kompozitora Vojkana Borisavljevića.

Kako je planirano od ove , svake naredne godine dodeljivaće se festivalska nagrada. Ove godine nagradu će dobiti niški rok sastav “ Kerber”.

„Kerber će svirati sa Impresijom – to će biti simfonija Kerbera. Pratiće ih 40 muzičara, a na kraju dolazi i hor. Sve aranžmane je uradio Vojkan Borisavljević i za prvo i za drugo veče, a on će i dirgovati,“ istakla je Snežana Jovanović.

Ulaz za sva tri dana Festivala je besplatan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com