Društvo

Prvi dan protesta UPSS, nikad duža kolona (VIDEO)

Petodnevni portesti u organizaciji Udruženog pokreta slobodnih stanara (UPSS) inicirani visokim decembarskim računima za daljinsko grejanje, počeli su u 17 sati, okupljanjem ispred Gradske toplane. Zatim je kolona, u kojoj je bilo više stotina Nišlija, nastavila da se kreće duž Bulevara Nemanjića do Gradske kuće.

“Nisu izašli svi koji su nezadovoljni, ali nas je više nego inače. Naša poruka i vlastima i Toplani je da se konačno opamete i počnu da poštuju zakon. Mi izlazimo na ulicu zato što poštujemo zakon. Tražimo ugovore koje su morali  da nam dostave još prošle godine. Ugovore ne dostavljaju da bi mogli na neovlašćen i tajni način da monopolišu sa svojim naduvanim cenama i tu je čvor našeg sukoba,” kazao je Niškim Vestima, prof. dr Đokica Jovanović, član Upravnog odbora UPSS.

Prof. dr Đokica Jovanović

Nova vest je da se protesti nezadovoljnih građana sinhronizovano odvijaju u još nekim gradovime Srbije.

” U Zrenjaninu se trenutno održava veliki protest, kao i kod nas. U Kargujevcu je gradonačelnik zvao predsednike kragujevačkih Kućnih saveta i razgovarao s njima tri sata i zamolio da ne izlaze na poteste dok on ne reši pitanje sa tamošnjom toplanom. U Kraljevu su bili najpametniji, počeli su da obaraju cenu grejanja pre no što su ljudi izašli na ulice,” zaključio je Jovanović.

Prva u nizu portesnih šetnji završila se ispred Gradske kuće, a prisutnim građanima se večeras niko od gradskih vlasti nije obratio.

Protesti u organizaciji UPSS nastaviće se svakodnevno, zaključno sa petkom 3. februara, s tim što neće biti protesne šetnje, već samo okupljanja ispred Gradske kuće, svakog dana u 17 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com