Moja priča

Prvi album niškog džez benda Falco Spirit

Džez bend Falco Spirit na čelu sa Filipom Stipsićem objavio je prvi album Traveling light na kome se nalazi šest pesama u džez fank stilu, jer kako opsiju, u tu se osećaju najkomotnije. Ovaj bend uskoro očekuje i prvi nastup koji je zakazan za 23. novembar od 21 sat u klubu Feedback.

Sakosofonista i kompozitor, Filip Stipsić ističe da je jedini diplomirani saksofonista džez muzike u gradu, a trenutno završava i  master studije.

Aranžmane za album koji je ugledao svetlost dana 23. jula ove godine, radili su svi članovi benda.

Nakon toga održana je i promocija albuma 13. septembra.

“Promocija je super prošla, bilo je puno ljudi prodavali smo diskove, slušali muziku  i družili se sa ljudima. Sad  nam je fokus usmeren na organizovanje festivala i koncerata.  Sviraćemo ceo repertoar sa albuma,  neke pesme na kojima radimo za novi album, pa čak i pesme koje sam ja objavljivao ranije”, kazao je Filip za Niške Vesti.

Falco Spirit osnovan je sredinom 2021. godine.

“Zbog promene članova nismo mogli da se usaglasimo, imali smo jedan koncert na Nišvilu 2021. godine i onda se tad promenila ekipa. Zvanično smo krenuli sa radom 2023. godine”, pojašnjava on.

Planiraju da krenu da rade na spotu, s tim što neće biti klasičnog snimanja, već će spot biti ulostrovan.

Bend, pored Filipa, čine Mateja Stošić koji svira klavir, gitaru Jovan Rajković, Ivan Stanojević bas gitaru i Mateja Jezdić koji je svira bubnjeve.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com