Sport

Prvenstvo osnovnih i srednjih škola u atletici pokazalo da na Čairu stasavaju pravi sportski biseri

Učenici Osnovne škole "Dušan Radović" i Gimnazije "9. maj" najbolji atletičari u gradu

Prvenstvo osnovnih i srednjih škola u atletici koje je održano na Stadionu Čair okupilo je oko 300 takmičara, učenika osnovnih i srednjih niških škola, dok su na okružnom za medalje se borili i učenici Osnovne škole “Vitko i Sveta” iz Gadžinog Hana i Aleksinca. One najbolje dalje očekuje među-okružno takmičenje u Kruševcu dok je 24. maja zakazano republičko u Ćupriji.

Pod pokroviteljstvom Grada a u organizaciji Saveza za školski sport Grada Niša i Atletskog kluba “Železničar” na Stadionu Čair održano je Prvenstvo osnovnih i srednjih škola u atletici. Učenici su se tekmičili u disciplimana: 60m,100m, 300m, 800m, 4 x 100m, skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle, skok u dalj iz zone i bacanje vorteksa.

Prvenstvo osnovnih i srednjih škola u atletici; Foto: Savez za školski sport Niš

Disciplina skok u vis je održana dan ranije u OŠ Dušan Radović jer ne postoje uslovi da se ta disciplina održi na gradskom stadionu.

Sveukupni pobednici u obe kategorije su učenici Osnovne škole Dušan Radović i đaci Gimnazije “9. maj” sa njima na među-okružno ide i đak Osnovne škole “Vitko i Sveta” iz Gadžinog Hana.

Od osnovaca na teren su izašli učenici osnovnih škola: Ćele kula, Kole Rasic, Dr Zoran Đinđić, Ratko Vukićević, Radoje Domanović, Sveti Sava, Lela Popović, Miroslav Antić, Stefan Nemanja, Car Konstantin, Dušan Radović, Branko Miljković, Vožd Karađorđe, Dositej Obradović, Prvi maj, Milan Rakić, Đura Jakšić, Desanka Maksimović, Čegar, Bubanjski heroji, Ivan Goran Kovačić, Vojislav Ilić i Sreten Mladenovic Mika.
Sveukupni pobednik kod pionira i pionirki je osnovna škola Dušan Radović, kao pobednici u obe kategorije oni idu na među-okružno prvenstvo koje se organizuje sledeće nedelje u Kruševcu.
Prvenstvo osnovnih i srednjih škola u atletici; Foto: Savez za školski sport Niš
Od srednjih škola učestvovali su: Pravno poslovna škola, Gimnazija Svetozar Marković, Gimnazija Stevan Sremac, Umetnička škola, Ekonomska škola, Gimnazija Bora Stanković, ETŠ Mija Stanimirović, Saobracajno tehnička škola “12 februar” i  Gimnazija “9. maj”.
Sveukupni pobednik kod omladinaca i omladinki je Gimnazija “9. maj”, oni će kao sveukupni pobednici u obe kategorije da idu na među-okružno prvenstvo koje je zakazano u Kruševcu.
Prvenstvo osnovnih i srednjih škola u atletici; Foto: Savez za školski sport Niš

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com