Virus Korona

Prve Nišlije primile treću dozu vakcine

Vakcinacija Buster, odnosno trećom dozom vakcine protiv zarazne bolesti Covid – 19 u Nišu počela je danas, potvrdio je za Niške Vesti direktor Doma zdravlja Niš Milorad Jerkan.

Dopunsku dozu vakcine moći će da prime svi vakcinisani građani nakon šest meseci od primljene druge doze. Pozivanje građana obavljaće se slanjem SMS i imejl porukama sa linkom koji će ih voditi na Portal eUprave, gde će dobiti detaljnije informacije. Iz niškog Doma zdravlja poručuju da ima dovoljno vakcina za sve koji žele da prime i treću dozu.

Prema rečima direktora Doma zdravlja, Dr  Milorana Jerkana, do 9 sati jutros već 7 Nišlija je primilo treću, odnosno buster dozu vakcine. Vakcinisanje se obavlja u  Domu zdravlja od 8 do 20 sati, ulaz broj 5.

Jerkan ističe da je organizacija uobičajna i da vakcina ima dovoljno, ali  i da građani mogu samoinicijativno da dođu i prime vakcinu bez poziva od eUprave. Takođe, građani mogu da biraju koju vakcinu žele da prime. Prema nekim istraživanjima, nema kontraindikacija ako se primi različita doza, ističe Jerkan.

“Sve je spremno za vakcinisanje buster svih onih koji to žele, odnosno trećom dozom vakcine. Svi koji žele da se vakcinišu i budu potpuno sigurni da su zaštićeni od virusa, mogu da to učine u našoj Ustanovi.  Nećemo nikoga vraćati. Jedini uslov je da  je prošlo 180 dana od revakcine, odnosno druge doze”.

Dodaje da, po preporuci Svetske zdravstvene organizacije, dopunska doza vakcine posebno se preporučuje osobama sa narušenim imunitetom , primaocima organima, osobama na hemodijalizi, osobama starijim od 70 godina, kao i zaposlenima u zdravstvu.

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Cek cek,znaci Jerkan je lagano isao protiv odluke Vlade i ministarstva samim tim i ministra i nije sacekao da stigne sms obavestenja ili mail nego je potrcao da bude prvi i da leci svoj kompleks vise vrednosti i radi suprotno naredjenju nadredjenih tako sto je dao vakcine na licni zahtev a ne kad je drzava to i kome odredila! Covek kao da zeli da ga sto pre smene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com