DruštvoObrazovanje

Prvacima otvorena kapija čitanja

Obeležavanje Dečije nedelje u organizaciji Gradske opštine Medijana

Grupa prvaka Osnovne škole „Ćele – Кula“ u Nišu posetila je Dečije odeljenje Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ u Nišu uz poštovanje predviđenih mera zaštite usled pandemije virusa Кovid 19, u organizaciji Gradske opštine Medijana.

Mališani koji su se ove godine prvi put susreli sa školom imali su priliku da upoznaju i neke druge knjige, osim bukvara i čitanke.

Po rečima Maje Novaković šef odeljenja Dečije biblioteke prvaci se praktično nalaze na svojevrsnoj kapiji čitanja, pa je i poseta biblioteci utoliko važnija za njihov uzrast.

Foto: GO Medijana

Cilj je da se podstaknu i ostale škole na upoznavanje osnovaca sa knjigom i ustanovama koje bi trebalo da budu sastavni deo njihovog odrastanja i učenja.

Obilazak biblioteke sa knjigama za najmlađe niška opština organizovala je u okviru Dečije nedelje koja se ove godine obeležava od 5. do 12. oktobra pod sloganom „Podeljena sreća dva puta je veća“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com