Kultura

Prva repriza predstave “Palčica”

U Pozorištu lutaka u Nišu u četvrtak 30. januara u 18.00 časova održaće se prva repriza predstave „Palčica“ čija je premijera održana 17. decembra.

Predstava je urađena po motivima bajke H.К.Andersena. Tekst je napisala Milena Depolo, a predstavu je režirala Dragana Miloševski Popova. Uloge tumače: Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković, Jelena Đorđević, Srđan Miljković i Mladen Milojković.

“Кada jedna usamljena žena poželi da ima dete, iz cveta lale rodi se Palčica, devojčica mala poput palca, kako joj i samo ime kaže. Ona u početku biva srećna sa svojom majkom, međutim, kako odrasta, njena ljubav prestaje da joj bude dovoljna, i ona kreće u svet u potragu za srećom. Taj njen put pun je iskušenja i opasnosti. Na kraju, zahvaljujući svojoj dobroti, ona biva nagrađena i nalazi svet u kom se oseća kao kod kuće”, radnja je ove predstave za decu.

Foto: Ivan Nikolić

Reč dramaturga

Svi se mi ponekad, baš kao i Palčica, osetimo kao da nigde ne pripadamo. Tada, baš kao i Palčica, krećemo u potragu za svojim mestom u svetu. Ako smo na tom putu plemeniti i iskreni, baš kao i Palčica, na kraju budemo nagrađeni. Možda ne obavezno tako što nađemo svoje mesto u svetu, nego još bolje – tako što nađemo svet koji je samo naš. Baš kao Palčica.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com