Ekonomija

PRVA RATA POREZA na imovinu već stigla za naplatu

Prvu ratu poreza na imovinu obveznici treba da plate do 14. februara

Prvu  ratu ovogodišnjeg poreza na imovinu obveznici treba da plate do 14. februara. S obzirom na to da će rešenja o dažbini na kućne adrese stići krajem ovog meseca, svi koji su porez redovno izmirivali, ovaj deo treba da plate u iznosu predviđenom na rešenju iz prošle godine.

Obveznici koji ovu obavezu nisu redovno izmirivali,o visini duga mogu se informisati na šalterima gradske uprave.To mogu da učine i u delu Uprave za finansije lociranom u Tržnom centru Kalča, ali i elektronskim putem.

“Postoji otvoren šalter u Gradskom uslužnom centru broj 12 na kome grašani mogu da dobiju sve informacije a od danas otvaramo i šalter za dva dana u nedelji, utorak I četvrtak, u GO Pantelej”, kaže Nina Ilić,v.d. načelnica Uprave za finansije.

Kada  se radi o elektonskoj upravi i uvida u uput stanja poreskog obveznika ove je godine nešto promenjeno.

Ilić,v.d. načelnica Uprave za finansije

“Potrebno je da se građani registruju kod eUprave, da se nakon toga prijave i da putem dvofaktorske identifikacije dobiju svoje krosničke naloge preko kojih će uz pomoć svojih računara moći da dobiju informacije, a u svoje poštansko sandučeće dobiće I poresko rešenje”, objašnjava Nina Ilić.

Prvi ratu kao i sve ostale ovogodišneg poreza na imovinu,gradjani mogu platiti u bankama i poštama,ali i elektronskim putem.Ovu dažbinu trenutno plaća oko 110.000 Nišlija,što je 80 odsto,od ukupnog broja obveznika.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com