Društvo

Prva poseta načelnice Okruga jednoj opštini

Načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragan Sotirovski posetila je danas Gradsku opštinu Medijana i to je njena prva poseta jednoj opštini od njenog postavljenja. Sastanak je organizovan na poziv predsednika ove opštine Nebojše Kocića.

Nebojša Kocić, predsednik GO Medijana

“Okrug mora da bude spona između opštine i države, kako bi problemi i nedoumice koje građani imaju bili rešavani na najbolji mogući način. Ovo je način da novu načelnicu podržimo u njenom radu i izboru da joj građani budu na prvom mestu. To je i naš zadatak”, rekao je ovom prilikom Kocić i dodao: “Smatram da Gradska opština Medijana kao najveća niška i jedna od većih opština u Srbiji treba da služi za primer drugim lokalnim samoupravama i da je neki logičan sled događaja da načelnicu Okruga prvi ugostimo i saslušamo. Podrška drugih republičkih organa nam je neophodna u radu, posebno Upravnog okruga a što je razlog za neprekidnu komunikaciju”.

Načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski, kaže da je ovo njena prva poseta jednoj opštini, ali će sve u sastavu Okruga doći na red.

Dragana Sotirovski, načelnica Nišavskog okruga

U razgovoru sa predsednikom opštine posebna pažnja posvećena je zahtevima građana Niša koje su oni kao prioritetne i nerešive istakli prilikom prijema nedavno organizovanog u Nišavskom upravnom okrugu. Na sastanku je inicirano rešavanje nekih gorućih, komunalnih problema i o tome su odmah obavešteni građani i organizovan sastanak sa njima.

U susretu je najavljena i potreba za boljom koordinacijom republičkih i opštinskih inspekcijskih službi. Susret je bio prilika za sagledavanje sveopšteg stanja na području Gradske opštine Medijana s jedne strane i iznalaženja postojećih mogućnosti da se kvalitet života građana podigne na viši nivo. Ozelenjavanje velikih površina i atraktivnije komunalno uređenje biće tek jedan od zajedničkih zadataka.

Predsednik Kocić upoznao je načelnicu Okruga sa aktivnostima koje je najveća niška opština realizovala u proteklih pet meseci, od kada je on na njenom čelu, kao i planovima za 2018. godinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com