Zdravlje

Prva ovogodišnja transplantacija u UKC: Majka dala bubreg ćerki (30)

Direktor Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš Dragan Milić je saopštio da je u toj klinici juče urađena prva transplantacija bubrega u ovoj godini.

„Ponosan što sam predvodio tim sjajnih ljudi i vrhunskih stručnjaka koji me stalno i iznova čine ponosnim. Ovog puta majka je poklonila bubreg svojoj ćerki (30). Obe su u stabilnom oporavku”, kazao je Milić u objavi na svojoj Fejsbuk stranici.

Milić je naveo da je zahvalan vaskularnoj ekipi koju su činili dr Ilić, dr Đorđević i dr Stojanović, celoj urološkoj ekipi koju su predvodili dr Pejić i dr Dinić, dr Branki Mitic na sjajnoj pripremi para za transplantaciju, dr Maji Jocić na ultrazvučnom praćenju operisanih, anesteziološkoj ekipi koju su predvodili dr Nenad Jovanović i dr Marija Stošić, celokupnom osoblju u sali – instrumentarkama, perfuzerima i anestetičarima, sestrama u intenzivnoj nezi na “filigranskoj nezi“ i pračenju stanja operisanih, celokupnom pomoćnom osoblju, bolničarima i higijeničarima i dr dr Jasmini Erčevic na pravovremenom obezbeđivanju potrošnog materijala.

„Transplantacija organa je spasonosno resenje mnogim bolesnicima. Podrzimo program transplantacije i pomognimo onima kojima je pomoć neophodna“, istakao je dr Milić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. I sada svi treba da kažemo bravo za Kardio hirurgiju, jel ova transplatacija bubrega iz domena kardiohirurgije ili kako je sam naveo iz domena specijalnosti navedenih operatora. Pretera ga više, u odnosu na težinu izvedenih operacija iz domena kardiohirurgije, kardiohirurzi sa Dedinja samo treba da daju izjave pisanim i elektronskim medijima. Pusti više to prazno samoreklamiranje.

    1. Nisi ukapirao sustinu,jedino kardiohirurgija ima adekvatnu salu za izvodjenje ovakve intervencije.Sve ostalo je neuslovno

  2. Hvala ti za suštinu, makar neka koristi pravim stručnjacima iz UKC, kada nema pravih operacija iz domena kardiohirurgije. Osoblju kardiohirurgije je dovoljan i onaj letnjikovac iza klinike.

  3. Sram vas bilo botovi ,koji se ovde javljate ! Razmislite malo, mozda vi ili neko vama blizak ce morati da se leci kod dr. Milica i osoblja klinike !
    Tako ste i dr Lazu ponizavali a kad je umro, svi ste izjavljivali saucesce !
    Nema vecih licemera od stanovnika Nisa !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com