Društvo

Prva niška beba rođena u 2017. godini zove se Julija

U Niškom porodilištu rođena je prva beba minut posle ponoći. Devojčica Julija teška je oko dva i po’ kilograma i rođena je iz programa vantelesne oplodnje, a oseća se dobro. Tokom noći porodilju je obišao gradonačelnik Darko Bulatović i tradicionalno joj uručio poklon Grada.

U prvom minutu nove 2017-te godine rođena je mala Julija. Ovo je prva beba tridesetšestogodišnje Jelene Šermaz a na Klinici za ginekologiju i akušerstvo kažu da su presrećni jer je porođaj protekao bez ikakvih problema.

“Dobili smo zdravo žensko dete. Moram da kažem da je trudnoća nastala iz programa vantelesne oplodnje. Žena imam 36 godina i ovo joj je prvo dete. A ja bih građanima Niša poželeo decu, jer deca su sreća, a kada imate sreću onda vam ništa drugo nije potrebno”, rekao je dežurni lekar Milan Stefanović, sa Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

Ponosnu mamu obišao je i gradonačelnik Niša Darko Bulatović koji joj je tom prilikom uručio poklon Grada od 50 hiljada dinara i sat.

“Ovo je srećan trenutak za porodicu Šermaz ali i za naš grad. Saznali smo da smo u prošloj godini nešto iznad proseka kada su u pitanju novorođena deca. Znamo da je formirano posebno ministarstvo koje će brinuti o populaciji u narednim godinama i nadam se da ćemo svi zajedno pomoći da se poveća broj novorođenčadi”, istakao je Darko Bulatović.

Iz porodilišta kažu da je u prethodnoj godini bilo preko 3 200 porođaja, što je pomak u odnosu na nekoliko godina unazad.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com