Društvo

PRVA „Naučna učionica“ na otvorenom

Gradski većnik Bojan Krstić otvorio je danas u Regionalnom centru za obrazovanje „Naučnu učionicu“ , koja je deo korporativnog programa „Zajednici zajedno“ komapnije NIS .

Iz Niša je podržano sedam projekata, a jedan od projekta koji je kompanija NIS prepoznala kao dobit za lokalnu zajednicu, jeste projekt Regionalnog centra – „I Niš da ima Park znanja“.

Ovim projektom je u dvorištu Regionalnog centra formirana Naučna učionica u u kojoj će se deci, učenicima i mladima Grada Niša na popularan način približiti naučni sadržaji. Za tu namenu, „na otvorenom“, su instalirana nastavna sredstva i to: Paskalov tron (fakirova stolica), Arhemedova beležnica, Magnetni tunel i Galilejevo klatno.

Ove instalacije biće korišćene za organizovanje javnih časova za decu i učenike niških predškolskih ustanova i škola.

Naučna učionica će biti dopuna radu i Naučnom klubu Centra.

Instalacije u učionici su jedinstvene po tome što su interaktivne, jer se kod kojih podrazumeva aktivno učešće posetilaca, a ciljna grupa su učenici osnovnih i srednjih škola.

„Grad Niš će uvek sa svoje strane podržati ovakve projekte u skladu sa svojim mogućnostima i iskreno se nadam da je ovo lep početak nečeg mnogo kompleksnijeg i većeg ,gde će učenici i svi zaintetresovani pronaći svoj naučni kutak“ rekao je većnik Krstić prilikom otvaranja učionice.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com