Kultura

Prva nagrada i Laureat Kristijanu Vučkoviću na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu

Kristijan Vučković, student III godine klavira u klasi docenta dr um. Andrije Mamutovića, osvojio je prvu nagradu sa maksimalnih 100 bodova u najstarijoj kategoriji na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Šapcu. Takođe je, od strane žirija, proglasen Laureatom starijih kategorija.

Mladi pijanista Vučković je početkom godine, u februaru, osvojio prvu nagradu i na Internacionalnom takmičenju u organizaciji “Chopin Society Malaysia”, u kategoriji bez starosnog ograničenja.

Kristijan Vučković je srednju Muzičku školu u Nišu završio je u klasi profesora Borivoja Mladenovića. Za vrlo kratko vreme osvojio je veliki broj nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Na međunarodnim takmičenjima mladih pijanista u Nišu i „Davorin Jenko’“ u Beogradu osvojio je prvo mesto sa maksimalnih 100 poena i zvanje laureata u svojoj kategoriji i već tada je pokazao da se pred njim nalazi blistava muzička karijera. Brojnim javnim nastupima u zemlji i inostranstvu skrenuo je na sebe pažnju javnosti u Nišu i akademskim muzičkim krugovima.

Sa Niškim simfonijskim orkestrom svirao je Šopenov koncert u e-molu. S maksimalnih 100 poena na republičkom takmičenju u Beogradu osvaja prvo mesto. Dobio je specijalnu nagradu za najbolje izvođenje Šopenovih dela na međunarodnom takmičenju u Ćustendilu,Bugarska.

Dobitnik je priznanja Srpske akademije nauka za izuzetne rezultate i zalaganje. Učesnik je prestižnog međunarodnog festivala u Beču na kome je pohađao majstorske kurseve prestižnih evropskih pedagoga i dobio priznanje najboljeg polaznika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com