DruštvoSport

Prva klapa u Parizu: U toku snimanje dokumentarca o bokserskom asu Dragiši Stankoviću Čeliku

Nakon prve klape koja je “pala” u Parizu, danas je u niškom restoranu Bravado nastavljeno snimanje dokumentarca o bokserskom šampionu Dragiši Stankoviću Čeliku. Autorska ekipa izuzetno je zadovoljna kako ceo projekat napreduje, a očekuje se da film već krajem aprila bude spreman za emitovanje.

Snimanje dokumentarnog filma o bokserskoj EX YU legendi Dragiši Stankoviću Čeliku, u produkciji Olivera Paunovića i City Grupe uveliko traje.

Scenario i režiju potpisuje Goran Stanković, koji iza sebe ima nekoliko kvalitetnih istorijskih dokumentaraca, a jeste jedan od najboljih sportskih novinara u Nišu.

“Sve ide po planu i kako smo očekivali. Izuzetno sam zadovoljan kako ceo projekat napreduje. Očekujem da film već krajem aprila bude spreman za emitovanje”, rekao je za Niške Vesti Stanković.

Porducent Oliver Paunović, kaže da je zadivljen materijalom koji je prikupljen za ovaj dokumentarni film

“Pronašli smo jako vredne fotografije iz života ovog vrsnog boksera. Neke su pravi rariteti i drago mi je da ćemo im kroz film produžiti život. Divno napreduje rađanje ovog dokumetarnog ostvarenja i ja se tome veoma radujem”, kaže Paunović.

Nakon početka snimanja u Parizu, nastavak snimanja je planiran Srbiji.

Dragiša Stanković Čelik , bio je jugoslovenski i srpski bokser. Rođen je u Vlasotincu, 5. novembra 1939. godine. U Niš je došao kao dečak da se školuje. Boksom je počeo da se bavi sa 17 godina, a godinu dana kasnije je postao kapiten prvog tima. Boksovao je u srednjoj i poluteškoj kategoriji. Tokom svoje karijere boksovao je za dva tada najznačajnija kluba u Jugoslaviji, za BK Radnički Niš i BK Partizan. Za Bokserski klub Radnički Niš je boksovao u periodu od 1957. do 1972. godine. Sa Partizanom je imao samo ugovor i nije imao ni jedan meč kao njihov predstavnik. Većinu svojih mečeva završio je nokautom, a u svih 540 koliko ih je imao, nikada nije bio nokautiran. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com