Društvo

Prva faza na izgradnji parka kod TC „Delta planet“ je u toku, u drugoj polovini godine počinje izgradnja parka kod Beogradske kapije

Prva faza na izgradnji novog parka kod Tržnog centra „ Delta planet“ u Nišu je u toku. Trenutno se niveliše teren a narednih dana počeće i svi ostali radovi kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Sa toplijim vremenom tokom marta počeće i obeležavanje staza kao i svi planirani radovi ove faze izgradnje. U drugoj polovini godine počeće i radovi na novom parku ispred beogradske kapije.

„Kada vremenski uslovi budu dozvolili počeće i obeležavanje staza . Biće to jedan lep, moderan park  prema projektu koji smo mogli da vidimo.Biće to lepa oaza za sve ljude koji koriste šopin centar ili žive u ovom delu grada.U parku će biti dosta zelenih površina a biće i dosta lepih sadržaja na otvorenom i nadam se da će sugrađani biti zadovoljni“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Radovi na ovom parku prema rečima nadležnih trebalo bi da budu završeni do kraja godine.

Novi park biće građen i u neposrednoj blizini centralnog gradskog trga, kod mosta, pored Tvrđave na mestu gde su se nekada nalazile tezge Cvetne pijace. Ovaj prostor će dobiti sasvim novi izgled ali i namenu. Projekat idejnog rešenja izradio je Zavod za urbanizam.

Prema projektu deo Jadranske ulice  kod Univerziteta postaće pešačka zona a ceo prostor dobiće više zelenih površina.

„ Ne znam kako se dopalo građanima kako će izgledati mini trg  pored Beogradske kapije. Gradilište ćemo otvoriti u  drugoj polovini godine jer je potrebno dosta toga uraditi pre nego se krene sa uređenjem konačnog izgleda trga. Radi će se  i nova vodovodna mreža koja će omogućiti da na trgu imamo i fontane o čemu će odlučiti naše arhetkete, ali  pre svega vodu za navodnjavanje zelenih površina. Istovremeno je za trg neohodna i određena količina kamena ili neka druga podloga o čemu će odlučivati Zavod za zaštitu spomenika kulture  zbog blizine Tvrđave. Biće to još jedan lep kutak u samoj blizini zgrade Banovine u kojoj se nalazi rektorat Univerziteta u Nišu i u blizini centra grada“, ističe gradonačelnica Sotirovski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com