Društvo

Prva 3DEXPERIENCE laboratorija u Srbiji otvara se na Mašinskom fakultetu u Nišu

Zajedničkom inicijativom kompanije CADCAM Data iz Beograda i Mašinskog fakulteta Univerzitet u Nišu opremljena je 3DEXPERIENCE laboratorija, kojaće svečano biti puštena u rad u utorak, 23. oktobra u 10 časova.

Otvaranjem prve 3DEXPERIENCE laboratorije u Srbiji pruža se mogućnost studentima da steknu teorijska i praktična znanja na polju razvoja proizvoda i prizvodnje, projektovanja i simulacije, upravljanja projektima, koja kasnije mogu primeniti u svom profesionalnom radu i usavršavanju.

Ova sveobuhvatna poslovna platforma koja povezuje inženjere, projektante, dizajnere, menadžere, marketing, prodaju i druge sektore i lokacije u integrisano okruženje predstavlja jedno od najmodernijih softverskih rešenj akoja se koriste u razvojno-proizvodnim procesima u svetu.

Na otvaranju će biti demonstrirane neke mogućnosti primene 3DEXPERIENCE platforme i rešenje koje integriše,na primeru humanoidnog robota Poppy, Utvinog niskokrilca Sova, a profesori Mašinskog fakulteta u Nišu će prikazati primenu CAD i CAE softverskih rešenja u biomedicniskom inženjeringu i simulaciji mehaničkog ponašanja automobilskih pneumatika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pročitaj i :
Close
Back to top button